Da se ne pokajete: Evo kako da znate da li ste spremni za zajednički život s partnerom, jedan uslov je posebno važan

Značajan korak u vezi je donošenje odluke o zajedničkom životu. Kako ne biste pogrešili i posle se kajali, ova tri koraka će vam pomoći da donesete pravu odluku.

Neki smatraju da je vreme da počnu da žive zajedno jer su dugo u vezi, a drugi to urade iz praktičnih razloga – da ne plaćaju dve kirije i duple račune. Ova tri koraka će vam pomoći da donesete pravu odluku.

Ne brzajte sa zaključkom

Tek ste nekoliko meseci u vezi, ali mnogo vremena provodite zajedno, spavate jedno kod drugog, jedete zajedno, gledate filmove po ceo dan vikendom… Iako sve već izgleda kao da ste u braku, nije tako. Kada zaista živite u istom stanu, ne možete da odete posle svađe u svoj stan, kako biste razmislili o svemu u miru.

ljubavni odnosi

Shutterstock

 

Otputujte zajedno

Pre donošenja važne odluke o zajedničkom životu, otputujte nekud zajedno. To je odličan način da vidite kako se slažete kada ste zajedno 24 sata. Tada ćete zaista videti kakve navike ima onaj drugi kada je reč o higijeni, jelu, planiranju. Ako se budete često svađali, odložite zajednički život još malo.  

Da li vam se sviđaju prijatelji partnera?

Ako vam se ne sviđaju najbolji prijatelji voljene osobe, bolje je da ne živite zajedno. Nedavno istraživanje je pokazalo da se češće razvedu parovi kod kojih se partnerima ne dopadaju prijatelji onog drugog. Razlog je to što su primorani da se druže sa njima, a to dovodi do svađa.

Bonus video:

Read More