Ljubav u doba tehnologije: Aleksandar ,,prešao igricu" neverovatnim umećem, evo kako je upoznao ženu svog života!

Aleksandar

Printscreen/Twitter/Aleksandr Zhadan

Aleksandar Zhadan tvrdi da mu je veštačka inteligencija pomogla da se upozna sadašnju ženu i da unapredi dopisivanje sa njom.

„Dao sam ChatGPT-u informacije o tome kako komuniciram. U početku je bilo problema jer me program nije poznavao, mogao je da piše neke gluposti, ali kasnije sam ga obučio do te mere da je počeo da komunicira sa devojkama poput mene“, rekao je Aleksandar Zhadan za RIA Novosti. On je dodao da je AI bot započeo više od pet hiljada razgovora u njegovo ime.

Можно было сделать стартап, но переключился на более перспективный проект (работаю с нейросетями). К тому же, мой пайплайн подустарел с учётом нововведений как Vision в ChatGPT, доработки Langсhain (использовал в основе поиска девушек). В общем, могло бы все на этом закончится pic.twitter.com/OaObmjklJ3 — Aleksandr Zhadan (@biblikz) January 30, 2024

Prema pisanju medija, Zhadan je postavio neke filtere dok je tražio svog idealnog partnera. Ubrzo je upoznao ženu po imenu Karina. Nakon što je upoznao Karinu u stvarnom životu, Zhadan je koristio platformu veštačke inteligencije da nastavi prepisku sa njom. Od toga gde da je odvede na sastanak do šta da kaže kada je Zhadan morao da umiri Karinu, AI bot ga je vodio na svakom koraku njegove veze. Navodno, čak ga je obavestilo kada da postavi pitanje i zaprosi je.

Однажды ChatGPT V3 засаммарил чат с Кариной, на основе чего рекомендовал на ней жениться. Думал, что V3 галлюцинирует (я никогда не указывал цель жениться), но потом понял ход его мысли — Карина говорила, что хочет погулять на чьей-то свадьбе и ChatGPT подумал, что лучше на своей pic.twitter.com/0u3Yev2zl7 — Aleksandr Zhadan (@biblikz) January 30, 2024

U početku, Karina nije bila svesna uloge veštačke inteligencije u njenoj vezi. Za to je saznala tek pošto su svoje prijave predali matičnoj službi. Žadan je za RIA Novosti rekao da je Karina „mirno reagovala” nakon što je saznala istinu, prenosi Hindustan Times.

Zhadan je dalje rekao da je moguće napraviti program koji može pomoći nekome da pronađe svog „idealnog partnera“. „Morate da razumete ekonomiju, kako i gde je integrisana, ali stvaranje takvog programa može biti dozvoljeno sa mnogo funkcija. Ono što sam uradio je lični proizvod“, dodao je on. 

Bonus video:

Read More