Pripremite se za Uskrs na vreme: Pobedite u tucanju jajima pomoću ovih trikova, i to pošteno!

Tucanje jajima je tradicionalna zabava za Uskrs, a u njoj uživaju i deca i odrasli.

Puna korpa šarenih jaja, svaki član porodice izabere jedno za koje misli da će mu doneti pobedu i igra može da počne. Nikada vam se nije desilo da pobedite? Primenite ove trikove i ove godine ćete biti najbolji. Naravno, trikovi ne podrazumevaju varanje u kome koristi drveno ili plastično jaje.

Kako izabrati jaje

* Treba izabrati jaje s najgrubljom ljuskom. Držite jaje tako da vam protivnik pogodi palac, u tom slučaju ćete sigurno pobediti.

* Bilo bi dobro da prvi birate jaje. Uzmite što manje jaje, jer su ona po pravilu jača i imaju precizani uzak vrh.

* Nakon što izaberete jaje, njegovu čvrstoću možete testirati tako što ćete ga kucnuti zubima. Ako jaje ima lagan i visok zvuk, to znači da je kvalitetno, dok slabija imaju prigušeni zvuk.

jaja

Shutterstock

 

Trikovi za pobedu

* Važno je da se uvek kucate s istim krajevima, šiljati na šiljati krak, širi na širi. Stisnite jaje čvrsto i udarite što jače.

* Ako želite ipak malo da varate u igri, postoji jednostavan trik, zbog kojeg će vam jaje biti čvršće, a neće se ništa primetiti. Kada se jaje potpuno osuši, s gornje i donje strane ga premažite providnim lakom za nokte. Bitno je i da zapamtite koje ste jaje ojačali lakom i da sačekate da se potpuno osuši pre tucanja.

Read More