Samohrani otac Milan U SUZAMA: Žena je otišla, napustila me je. Da nije bilo oca i majke, UZELI BI MI ĆERKU; Ne samo da je dobio starateljstvo, već i NOVI DOM

Iako danas samohrani otac, Milan je 2018. godine stao na “ludi kamen”, a godinu dana kasnije postao je otac devojčice Magdalene. Nije se nadao da će ga  ubrzo posle osnivanja porodice napustiti supruga i da će postati samohrani otac.

Žena više nije htela da živi sa mnom, otišla je. Da mi nije oca i majke, uzeli bi mi ćerku”, u suzama je pričao Milan u emisiji “Radna akcija sa Tamarom”.

Porodica Ćendić živi u trošnoj kući staroj nekoliko generacija. Pravio ju je Milan deda, a polovina kuće napravljena je od drveta. To drvo smo obnovili novim brvnom, a na drugom zidanom delu kuće urađena je nova fasada. Drveni deo kuće je izolovan sa unutrašnje strane.

Pored potpunog renoviranja kuće, organizovanja odvojene spavaće sobe za Magdalenu i oca Milana, osposobljavanja kuhinje i kupatila, ekipa Radne akcije je napravila septičku jamu, a zajedno sa ekipom privatnika iz okoline Lučana, uredila je put do kuće rizlom.

Ćendići u okolini nemaju nijednog komšiju, osim stričeve porodice, kuće u kojoj živi Sredojev rođeni brat sa porodicom.

Kuća je loše povezana sa glavnim putem, zbog čega su olakšali prilaz posipajući rizlu duž cele putanje.

Milan radi u Kraljevu u reciklaži sekundarnih sirovina i veoma je emotivan, brižan i posvećen Magadelni. Najveća želja mu je da Magdalena bude srećna i da završi školu.

Pored posla, svakog dana u dvorištu kuće provodi vreme sa svojom ćerkom, a vrlo često mu i sama Magdalena pomaže u “muškim poslovima”.

Renoviranju kuće se nisu obradovali samo Milan i njegovi roditelji, već i petogodišnja Magdalena koja je konačno dobila svoju sobu i hrpu igračaka.

Domaćinstvo su oplemenili brojnim korisnim kućnim aparatima, a kako su članovi porodice Ćendić reagovali kada su prvi put ušli u svoju staro/novu kuću, i kako je izgledao čitav proces renoviranja kuće, pogledajte u nastavku:

Read More