JOŠ UVEK STE U DILEMI? Ovo je 7 najboljih razloga da ipak RASKINETE SA NJIM

Ukoliko ste došli do raskrsnice u vašoj vezi i niste sigurni da li bi trebalo da prekinete taj odnos ili nastavite dalje, ovaj tekst će vam sigurno biti od pomoći. 

Kada prođete ovih 7 stavki, biće vam jasno šta treba da uradite, ako se pronađete u većini njih:

1. Ne tretiraju vas s poštovanjem

Da li vaš partner govori ili čini okrutne stvari koje povređuju vaša osećanja? Naravno, svi možemo da kažemo loše stvari u nekom trenutku u naletu besa, koje bismo voleli da možemo da vratimo, ali kada ste sa nekim ko vas ponižava, ozbiljno je vreme da razmislite o raskidu.

2. Ne promovišu lični rast

Da li vaš partner sabotira vaše mogućnosti za uspeh? Da li pokušava da vas blokira vaše ciljeve i težnje? Nesigurna osoba može imati strah od gubitka partnera ako se partner na bilo koji način promeni. To je skoro kao strah da će ih partner prerasti. Ako ne podržavaju vaš lični rast, može se osećati zarobljeno. Pomislite samo, ako sada osećate da stagnirate, možete li tako da živite u budućnosti?

3. Ne poštuju vaše granice

Kada kažete ne, da li slušaju? Ako se vaše granice ne poštuju sada, zamislite kako će se to osećati na dalje. Ako neko nastavi da gura, nakon što ste postavili granicu, ne poštuje vas kao osobu.

4. Vaš partner ne podržava individualnost

Da li ste se izgubili u ovoj vezi? Da li ste promenili prijatelje, stil, čak i muziku koju slušate? Ako ste se izgubili u onome što druga osoba želi i ona ne podržava vašu želju da imate svoje interese, napravite korak unazad. Opet, šta mislite kako će se ovo pokazati godinama kasnije?

5. Ne osećate se dobro kada ste sa njima

U zdravim odnosima, vaš partner otkriva vaše najbolje ja. Vaše pozitivne interakcije i osećanja ljubavi vas osnažuju da budete blistavi. Suprotno je kada smo u vezi sa nekim ko nas ne tretira dobro. Postajemo povučeniji, ljuti i negativniji. To utiče i na sve druge odnose u našim životima.

6. Znate da dobijate manje nego što zaslužujete

Mislite da zaslužujete bolje, ali vas brine napuštanje veze. Mnogi ljudi na ovoj poziciji dovode u pitanje svoju vrednost. Ponekad ne osećaju da zaslužuju bolje, pa je možda najbolje pitanje: “Da li želite bolje?” Koliko često primetite da vaš partner daje onoliko koliko prima? Ako je nivo truda izuzetno neuravnotežen uprkos vašim zahtevima za više i nema promene, možda je vreme da krenete dalje.

7. Oni nisu spremni na kompromis

Ili kako vaš partner kaže ili nikako. Da li se vaš partner duri svaki put kada nešto nije po njegovom? Vreme je da odrastete i naučite da dajete i uzimate, jer je kompromis kamen temeljac za zajednički rast i izgradnju zdrave veze.

Read More