Živa legenda potpunom uništen: Nekada je bio uzor milionima ljudi, a danas živi na selu i puno radi

Od trenutka kada je prestao biti profesionalac, Roberto Bađo nije hteo ni da pomisli na loptu, bolovi su bili prejaki.

“Nije igrao otkad je u penziji. Čak i kada se igra s nama u dvorištu, odustane posle drugog driblinga, jer ima jake bolove i boji se da se opet ne povredi. Ne znam šta bih dala da ga vidim na terenu još 90 minuta.

Ali nema bolova u kolenima. Nedostaje mi uzbuđenje kada ga vidim kako trči prema golu, dribla, usporava i onda… gol! To veselje, vrištali smo kao ludi”, rekla je njegova ćerka Valentina.

Ćerka ga nije poštedela, već je otišla toliko daleko da je tvrdila kako je fudbaler poznat po svom repiću toliko da je nazvan “božanskim repićem” uništen: “Jedna stvar koja me stvarno boli jeste videti ga uništenog u 57. godini.

Legendarni italijanski reprezentativac i bivši as Vicenze, Fiorentine, Juventusa, Milana, Bolonje, Intera i Brescije ima potpuno drugačiji pogled na život. Spas je pronašao u teškom radu na selu u trenutku kada je završio karijeru nogometaša.

“Cepam drva, vozim traktor i uveče sam umoran, čak se i onesvestim”, rekao je Bađo o mestu gde živi, što je potpuno drugačije u odnosu na period kada je dominirao u svetu fudbala. Prolaznik ga je zamolio za autogram.

Bađo nije oklevao, pa se potpisao na haubi automobila. Međutim, on to vidi potpuno drugačije. “Evo ga, još jedan uništeni auto”, rekao je Baggio, na šta mu je prolaznik odgovorio: “Naprotiv, sada je nedodirljiv.”

Valentina je svog oca fotografisala kako negde na selu, usred šume gura trošnu, istrošenu Fiat Pandu.

Upravo ta činjenica, da dobitnik Zlatne lopte iz 1993. i jedan od najvećih italijanskih igrača svih vremena, kao i jedan od najobožavanijih fudbalera svog doba vozi auto od tek nekoliko stotina evra, oduševila je fanove.

Roberto Bađo

EPA/KIMIMASA MAYAMA

 

”Dakle, Bog ima Pandu 4×4. Presrećan sam što vas vidim”, napisao je jedan od obožavalaca.

Mali Buda, kako su ga zvali, je uvek igrao drugačiji fudbal. Njegova imaginacija i talenat su bili nestvarni, na svakoj utakmici je dokazivao kako je fudbal prekrasan sport, a sa druge strane nikad nije voleo svetla reflektora i bežao je od statusa zvezde koji mu je pripadao. Skromnost mu je bila čak i veća od fudbalskog znanja.

Njegov transfer iz Fiorentine u Juventus 1990. najkontroverzniji je u istoriji Italije, tada su izbili neredi na ulicama Firence, a Bađo nikad nije ni želeo da napusti Fiorentinu. Igrao je još u Milanu i Interu, ali u Bolonji i Breši, u kojoj je završio karijeru 2004., najviše je uživao. Tada je igrao za sebe i za publiku. Zato su ga navijači i saigrači toliko voleli.

roberto bađo

Printscreen

 

Bađo je svojim golovima odveo Italiju do finala SP-a 1994., a fotografija njegova promašaja penala u utakmici za zlato protiv Brazila postala je slavna.

Read More