NA KORAK DO SAVRŠENOG INTIMNOG ČINA: Samo ovaj TRIK će poboljšati druženje sa partnerom u spavaćoj sobi!

Svi znamo da su intimni odnosi zdravi za nas, a uz ovaj jednostavan trik mogu postati još bolji.  Na svakom uglu možemo čuti kako samo razgovor o s*ksu može povećati strast u spavaćoj sobi, a vežbe za karlicu mogu da učine čuda za vrhunce. Međutim, da li ste znali da vaši hormoni mogu biti ključni?

Vaši hormoni se menjaju tokom čitavog menstrualnog ciklusa, a upravo oni određuju za šta ste zainteresovani u spavaćoj sobi. 

Stručnjakinja za žensko zdravlje i hormone Alisa Viti tvrdi da praćenjem svog menstrualnog ciklusa možete doći do nezaboravnog s*ksa, piše Healthline

“U različitim trenucima menstrualnog ciklusa, vaši hormoni vam poručuju kakvu vrste pažnje i s*ksualnog zadovoljstva traže”, tvrdi Viti. 

Obratite pažnju na svoje osećaje prema partneru i želji za s*ksualnim odnosima u određenim trenucima u menstrualnom ciklusu. U zavisnosti od faze u kojoj se nalazite, želja za s*ksom može biti veća ili manja.

S*ksualna želja je na vrhuncu kada su hormoni estrogena i testosterona na visokom nivou. Međutim, u drugom delu ciklusa želja za s*ksom pada. Za vreme ciklusa, hormoni su niski pa to opravdava vašu indiferentonst i sklonost gledanju televizije u spavaćoj sobi. Međutim, za vreme ovulacije, koja nastupa oko 14 dana ciklusa, vaša želja za s*ksom biti na vrhuncu. 

Od 14. do 25. dana ciklusa ” imaćete pojačanu želju zbog količine hormona i više ćete uživati. Veća je verovatnoća da vam lubirkant neće ni biti potreban”, ističe stručnjakinja.

Read More