Ne možeš da spavaš? Doktorka preporučuje metodu "otvorenih očiju", brzo ćete utonuti u SAN

Ovi trikovi će vam pomoći da brzo zaspite. Doktorka Dejzi Mej deli tri malo poznate metode koje će vam pomoći da zaspite za samo nekoliko minuta.

Prema studiji Get Laid Beds, čak petini ljudi potrebno je dva do tri sata da zaspi. Ako imate problema da zaspite, možete isprobati neke „neobične“ trikove koje preporučuju lekari.

“Otvorite oči”

Prvi metod može izgledati prilično čudno, ali stručnjak uverava u njegovu efikasnost. Omogućava vam da “prevarite” um i učinite ga budnim. Paradoks je da će pokušati da uradi suprotno, a to je da uđe u stanje sna. “Ovaj trik ne zahteva mnogo truda. Kada uđete u krevet, morate da držite oči otvorene što je duže moguće i mentalno ponavljate frazu “ostani budan.”

4-7-8 metoda

Drugi trik za brže zaspanje uključuje posebnu tehniku disanja. „Stavite jezik iza zuba. Izdišite kroz nos četiri sekunde. Zatim zadržite dah sedam sekundi. Izdišite kroz usta još osam sekundi. Ne brinite zbog čudnog zvuka koji će se čuti za to vreme. ” Ponavljajte vežbu dok ne zaspite. Metoda „opuštajućeg daha“ ima svoje korene u pranajami, drevnoj tehnici disanja, ali ju je 2015. popularizovao specijalista integrativne medicine dr Endrju Vajl.

Repriza dana

Poslednja tehnika je da zapamtite sve što ste radili tokom dana. Trebalo bi da izgleda kao da premotavate film od trenutka kada odete u krevet do prve stvari koju uradite odmah nakon buđenja. „Prisetite se svega i pokrenite svoj dnevni raspored obrnutim redosledom. Ovo će osloboditi vaš um od briga, a vežba će biti izazovnija za vaš um od prisećanja najvažnijih trenutaka.“

BONUS VIDEO

Read More