Ova TAČKA na telu može da otkrije da li imate visok HOLESTEROL: Test od samo nekoliko SEKUNDI, daje jasan uvid u stanje vašeg ZDRAVLJA

Povišen holesterol može prouzrokovati aterosklerozu, akumulaciju holesterola i drugih materija na zidovima arterija. To može smanjiti protok krvi kroz arterije ili potpuno prekinuti protok. 

Ako sumnjate da imate povišen holesterol, uradite jednostavan test koji možete da odradite kod kuće. 

– Sprovođenje testa potkolenice može vam pomoći da utvrdite da li imate visok nivo holesterola ili čak koronarnu bolest srca zbog povećane količine holesterola – kaže dr Monika Vaserman.

Shutterstock

 

– Da biste znali da li imate višak holesterola u telu, nežno pritisnite potkolenicu jednim prstom. Ako postoji vidljivo udubljenje ili rupa na potkolenici, to ukazuje da je nivo holesterola previsok. Ovaj test pokazuje da je višak holesterola usporio protok krvi – dodaje ona.

– Bledi nokti na nogama i utrnulost nogu i stopala takođe mogu ukazivati na visok nivo holesterola. Naravno, najbolji način da saznate da li imate umeren ili visok nivo holesterola je da uradite test krvi – otkrila je doktorka.

– Kada imate visok holesterol, možete uočiti ‘arcus senilis’, što predstavlja prsten u oku oko zenice – rekla je za kraj. 

BONUS VIDEO

Read More