Vežbanje joge uz Begej, u rano nedeljno jutro

Vežbanje joge uz Begej, u rano nedeljno jutro 1Foto: M.P./Danas

Dok većina Zrenjaninaca spava, grupa entuzijasta u nedelju ujutru zauzela je hladovinu u blizini pristana na obali Begeja i kreće da vežba jogu.

Vežbe im pokazuje jedna od zrenjaninskih instruktorki amrita joge, koja godinama praktikuje da leti besplatno podučava sugrađane jogi u nekom od javnih prostora.

Vežbe se najčešće održavaju u Karađorđevom parku, zbog hladovine i brojnih sportskih sadržaja, objašnjava instruktorka Aleksandra Vujinović.

„U parku smo kod stadiona ali idemo i na druge lokacije. Sada smo došli na obalu Begeja a narednog vikenda smo na izletištu Motel. Važno je da smo na mirnom mestu, u prirodi, da se čuje cvrkut ptica i da se ljudi opuste. To je suština“, objašnjava Aleksandra.

Važbanje počinje rastezanjem a među Zrenjaninkama je i jedan suprug, koji pravi društvo svojoj ženi i vredno vežba. Tu je i starija gospođa sa problemima sa kičmom, ona vežba samo koliko može i koliko telo dozvoljava.

Vežbanje joge uz Begej, u rano nedeljno jutro 2Foto: M.P./DanasVežbanje joge uz Begej, u rano nedeljno jutro 3Foto: M.P./DanasVežbanje joge uz Begej, u rano nedeljno jutro 4Foto: M.P./Danas

Kaže, kada se vežbanje završilo, da voli svesno hodanje i poziva učesnike da joj se pridruže u ovoj aktivnosti.

„Završavamo sada vežbe serijom „Pozdrav sunca“, nekada čitav čas radimo samo ove vežbe ali evo danas smo ih ostavili za kraj časa“, objašnjava polaznicima časa Aleksandra.

Čitav čas traje 45 minuta a sa malo priče i opuštanja ispunjeno je sat vremena u prirodi.

„Poenta je vežbanje na otvorenom. Jesam fizička aktivna ali meni ovde jako prija jer smo napolju. Ovde je i moj suprug Radomir, nama ovo odgovara“, objašnjava Zrenjaninka Tanja razloge zašto je došla da vežba na otvorenom.

Učesnici vežbi polako se pakuju, zavijaju strunjače i peškire i kreću biciklima ka kući. Pre nego što odu, pričaju svoje utiske.

„Uvek je bolje u otvorenom prostoru, kontakt sa prirodom uvek rpija. Meni je pola godine vežbanja joge, odlučila sam se zbog istezanja i želje da popravim neke položaje tela. Jako prija i preporučujem ljudima koji su u stresu ili imaju problema sa zdravljem“, kaže Zrenjaninka Ana.

Jedna od učesnica kaže da je na časovima joge zbog ćerke, koja se ozbiljno bavi vežbanjem.

„Nisam prvi put na treningu, vežbam već šest godina i krenula sam na vežbe zbog ćerke. Posle onlajn vežbanja, ovo u prirodi je prva liga“,kaže Irena Mezei.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Još vesti iz ovog gradaOriginal Article