Vežbe u krevetu

Foto: Profimedia

Očaravajuće noge

Manekenke se kunu u to da će ove vežbe zategnuti noge. Sednite na krevet, ispružite noge, a rukama se pored kolena oduprite o krevet. Duboko udahnite, uvucite stomak i zategnite mišiće. Iz ove pozicije podignite noge 20 cm iznad kreveta, pa ih spustite, a da pritom ne dodirnete dušek. Veoma je važno da prilikom vežbanja telo bude uspravno, i da mišići stomaka budu zategnuti. Uradite tri serije po 10 ponavljanja.

Seksi obline

Početna pozicija: legnite na bok. Noge ispružite tako da jedna bude na drugoj. Gornji deo tela malo izdignite, tako što ćete se rukama odupreti u predelu ispred ramena i stomaka. Zatim gornju nogu podignite ispruženu, i nakratko je zategnite. Spustite nogu. Važno je da vam bokovi prilikom vežbanja budu uvek u ravni leđa! Vežbu ponovite 30 puta, pa promenite stranu.

Zategnite noge i zadnjicu

Podizanje karličnog dela zahteva istrajnost, ali zato dvostruko više jača mišiće. Kako da radite vežbe: ruke postavite pored tela, noge savijte pod uglom od 90 stepeni. Zatim bokove odvojite od podloge i zategnite zadnjicu i mišičće butina. Ramena, bokovi i kolena treba da obrazuju dijagonalu – u ovom položaju ostanite najmanje 30 sekundi. Zatim prvo desnu nogu zajedno sa ispruženim stopalom ispružite i držite u tom položaju 15 sekundi, a zatim isto učinite i sa levom. Vodite računa da prilikom vežbanja bokovi ne padaju. Vežbu ponovite tri puta.

Oblikujte mišiće stomaka

Sanjate o čvrstom i zategnutom stomaku? Stavite jastuk pored kreveta i na njega oslonite laktove. Okrenuti ka podu, noge podignite na krevet. Dok telo držite zategnuto u skleku, zadnjicu potpuno podignite uvis. Stopala i noge čvrsto pritisnite jedne na druge. Važno je da vam prilikom izvođenja ove vežbe ne ulegne kičma već da uvek bude prava. Vežbu radite tri puta po 30 sekundi.