Viber najavio uvođenje nove funkcije

Viber najavio uvođenje nove funkcije 1Foto: Pixabay/Picjumbo_com

Kompanija Viber najavila je danas uvođenje najnovije funkcije – verifikacije u dva koraka – dodatni nivo bezbednosti, koji omogućava korisnicima da autentifikuju svoje naloge koristeći pin kod i imejl.

Ta funkcija će se postepeno uvoditi u većem broju zemalja tokom maja.

Poruke na Viberu su već šifrovane s kraja na kraj, eliminišući pristup podacima trećim stranama, a funkcija nestajanja poruka omogućava korisnicima dodatnu kontrolu nad tim ko vidi ono što pošalju.

Korisnici koji odluče da aktiviraju funkciju verifikacije u dva koraka će kreirati šestocifreni PIN broj i verifikovati svoju imejll adresu.

Za prijavu na Viber posredstvom mobilnog uređaja ili desktopa – korisnik će morati da verifikuje nalog unošenjem svog individualnog PIN koda.

U slučaju da se kod zaboravi, verifikovana imejl adresa će se koristiti da pomogne korisniku da vrati pristup svom nalogu.

Osim toga, posedovanje PIN koda će sprečiti mogućnost deaktivacije naloga pomoću Vibera za desktop, a svako ko pokuša da deaktivira Viber nalog posredstvom desktopa moraće da koristi PIN kod.

Verifikacija u dva koraka štiti od hakera koji otimaju korisničke naloge radi slanja neželjene pošte ili pristupa privatnim informacijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Original Article