Vojvođanku ugrizao komarac i sada živi kao biljka: Liječnici sablažnjeni, ovo još nisu vidjeli

Autor: Dnevno.hr/F. P.

Ljeto je iza nas, a sa dolaskom jeseni smanjuje se i broj napornih kukaca. Jedni od ljeti najaktivnijih su upravo komarci, čiji ubodi i zujanje su posebno neugodni. No za rijetke je ugriz komarca uzrokovao tolike probleme kao za jednu Srpkinju.

Naime, 65-godišnja žena iz Crvenke upravo zbog ugriza komarca posljednjih nekoliko tjedana živi u vegetativnom stanju.

Nije mogla ni pričati ni hodati

Prije tog umalo kobnog 21. rujna, kako prenosi Kurir, žena je bila aktivna i puna energije. Nakon ugriza se srušila u dvorištu svoje kuće te nije mogla ni pričati ni hodati.

Foto: Pixabay

“Nismo znali što se događa, mislili smo da joj je samo malo pozlilo ili da joj je tlak visok. Odmah smo zvali Hitnu pomoć. Došli su liječnici i doktor joj je rekao da prati njegov prst da vidi hoće li reagirati. Međutim, ona nije mogla ni gledati u prst, već je djelovala potpuno izbezumljeno i oči su joj lutale. Bilo je jezivo,” opisao je jedan od članova obitelji.

Nakon otpusta je ipak hospitalizirana

Nakon toga je odvedena u bolnicu u Somboru, odakle je ubrzo i otpuštena. No budući da se stanje ipak nije poboljšavalo, žena je idućeg dana hospitalizirana te su uslijedile brojne pretrage.

Zbog dvije greške koje gotovo svi radimo lice nam može biti prepuno bakterija

“Radili su sve rezultate, vađena je krv, napravljeno je sve moguće, a doktori su ustvrdili da je u pitanju virus Zapadnog Nila i da ovakav slučaj još nisu vidjeli,” ističe obitelj.

Infuzija i hranjenje preko sonde

Ova nesretna žena u bolnici boravi već više od mjesec dana. Prema riječima njene obitelji, samo spava i uopće ne ustaje iz kreveta. Infuziju prima svakodnevno, a liječničko osoblje hrani je preko sonde budući da se sama ne može hraniti.

Stravičan scenarij nove pandemije: ‘Imat ćemo samo sedam sati da spriječimo zombi apokalipsu’

Njena obitelj posebno je ogorčena jer su svi rezultati dobri, a odgovora za njeno stanje nema. Kako oni kažu, njihovu veliku brigu dijele i doktori, koji čak strahuju kako ova žena više nikada neće prohodati.

“Jako nam je teško, ne možemo vjerovati da joj se život promijenio u jednom danu. Puno brinemo jer ne znamo što nas čeka u budućnosti, a liječnici prognoziraju da je velika šansa da neće moći hodati ni pričati kada se oporavi. Možda će sve morati ponovno učiti,” zaključuje zabrinuta obitelj.

Autor:Dnevno.hr/F. P.

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Read More