Vratite život u ravnotežu

Svaka jesen podseća da treba da usporimo i uživamo. Ona, nekako umuruje – u odnosu na burne letnje aktivnosti. Kraći dani i manje svetlosti teraju u potragu za boljom ravnotežom između poslovnog i privatnog života. Ako osećate da gubite balans, uz pomoć feng shui saveta postignite mir i harmoniju.
Dobro balansirajte izmđeu posla i porodice. Ne oklevajte da primenite ove jednostavne savete

CVEćE
Ništa nije toliko karakteristično za jesen kao živahne boje lišća i jesenje cveće kao što je hrizantema. Kad god se osećate pod stresom kupite hrizanteme, neven ili slično cveće. Zlatna boja, jesenje narandžasta deluju pozitivno i opuštajuće na telo.

PRIGUŠITE SVETLO
Za opušteniju atmosferu ublažite svetlo u vašem stanu predveče. Svi znamo da je leti lakše biti aktivan zbog više sunčeve svetlosti, ali sada kada je jesen tu, trebateda i veštačko svetlo malo prigušite. Nežno osvetljenje pomoći će vam da usporite i uživate u jednostavnim stvarima, poput čaše dobrog vina, čaja.

ZVUK VODE
Ako dodate malu fontanu u dnevni boravak uspešnije ćete preživeti sezonsku tranziciju. Zvuk žubora vode stišava sumnje i strahove.

NOVI ADRESAR
Sredite adresar ili kupite novi. U njega upisujte samo prijatelje koje stvarno volite, na taj način ćete postati svesni njihove jedinstvenosti jer se neće gubiti u gužvi ostalih imena.

POKRENITE SE
Premestite 27 stvari u svom domu. Zbog čega 27? Devet se u feng shuiju smatra brojem dugovečnosti, a deljiv je s brojem tri koji je broj rasta. Na ovaj način ćete prizvati poželjne dugoročne promene.

OSTANITE FOKUSIRANI
Ako posao često prenosite i kući, lepu vazu ili skulpturu stavite u levi ugao spavaće sobe. To će pomoći da manje razmišljate o poslu u krevetu.

POSTAVITE GRANICE
Ako nemate izbora i morate radni sto da držate u spavaćoj sobi kreirajte barijeru između dela za spavanje i dela sobe za rad. Postavite neki pregradni paravan, razlistale biljake ili orman.

BUDITE ZAHVALNI
Najbolji način da uživate u plodovima svoga rada je da ih zaista postanete svesni. Napravite spisak od 27 stvari na kojima ste zahvalni i stavite ga u crvenu omotnicu. Nju odložite ispod madraca i držite je tamo do početka kalendarske zime.