WPC deking za savršene terase

WPC deking za savršene terase 1Foto: Shutterstock

Deking je od svoje pojave na tržištu stekao simpatije korisnika, pre svega zbog svojih praktičnih karakteristika. Terase u stambenim zgradama ili porodičnim kućama mogu biti zaista oplemenjene lepim WPC dekingom.

Deking se uglavnom postavlja kao spoljna podna obloga na terasama i baštama, čineći ih znatno prijatnijim i lepšim. Njegova fina površina ne može da se lista, kruni i u njega se ne urezuje nameštaj.

Deking za terase je skoro trajno rešenje, što ulaganje u njega čini vrlo isplativim. Dugo vremena neće biti potrebno da se ulaže u njegovo farbanje i zaštitu. Temeljno čišćenje takođe uglavnom nije potrebno, ali održava se lako pranjem običnom vodom pod pritiskom.

Izazov za kreativce

Deking pruža sjajne mogućnosti za projektovanje spoljašnjih površina kod ugostiteljskih objekata, ali i privatnih kuća, vikendica, stanova sa velikim otvorenim terasama.

Kao materijal koji asocira na palubu broda, deking za terase je odličan izvor inspiracije za kreativne ljude koji se bave uređenjem prostora.

Deking vizuelno osvežava jednostavne prostore poput otvorenih terasa i prilaza na vikendicama, pritom se odlično uklapa u okolno zelenilo.

Iako je u pitanju kompozitni materijal koji se sastoji od specijalnih plastičnih čestica i usitnjenog drveta, deking deluje savršeno prirodno.

Uklapa se sa svim prirodnim materijalima poput kamena, drveta, stakla i platna, te su moguće vrlo lepe kombinacije koje su pritom i postojane.

Korisnicima su na raspolaganju različite boje i nijanse dekinga, kao različite vrste prirodnog drveta. Neke vrste dekinga sadrže manji, neke veći procenat plastične mase, odnosno drveta. Po tome se razlikuje i njihova namena.

Određene vrste dekinga sa nešto manjom tvrdoćom su namenjene spoljašnjem prostoru gde je velika prohodnost, odnosno gde će podna obloga trpeti veći teret.

Takođe, postoje vrste dekinga koje su namenjene prostorima sa velikom izloženosću sunčevom zračenju. Sastav tog dekinga je takav da može da ostane veoma dugo izložen suncu bez da promeni boju.

Kako se radi o meterijalu koji je vodootporan, deking će biti i odlična podloga za prostor oko bazena. Tim pre što se radi o toplom i neklizajućem materijalu koji je vrlo prijatan na bosu nogu.

Ambijenti sa dekingom oko bazena su posebno privlačni, deluju luksuzno, a pritom su i vrlo praktični.

Ograde i stepeništa od dekinga

Osim što služi kao spoljna podna obloga, deking za terase je i odličan materijal da se od njega napravi stepenište ili samo podloga koja stoji na posebnoj metalnoj konstrukciji.

Podkonstrukcija je zapravo uvek potrebna, samo što nekad može da bude sakrivena postavljanjem dekinga sa svih strana konstrukcije.

Ovakvo stepenište je vrlo privlačno i udobno za koračanje jer ne škripi i ne proklizava. Najčešće se primenjuje na splavovima i drugim ugostiteljskim objektima koji imaju stepenište na otvorenom.

Ovakvo stepenište je i vrlo praktično obzirom da deking odlično podnosi vlagu i sunce, te ne truli i dugo zadržava svoju boju.

Ograde od dekinga su praktično i trajno rešenje za terase i bašte ugostiteljskih, ali i stambenih objekata. Mogu da posluže kao ograda za stepenište, za vizuelno odvajanje separea ili bilo kojih drugih delova ugostiteljskih objekata.

Izaberite najbolji deking

WPC deking kompanije Sava Deck spada u najkvalitetnije na našem tržištu, sa odličnim odnosom cena – kvalitet. Zbog izuzetno dobrih tehničkih karakteristika, obezbeđena je desetogodišnja garancija.

Uz dostupnu tehničku podršku kompanije, kupcima je na raspolaganju mnoštvo različitih upotreba dekinga za terase, u skladu sa projektima i individualnim željama.

Za više informacija o WPC dekingu posetite sajt savadeck.rs.

Original Article