“Za mesec dana izgubila sam CELU KOSU”: Sonja Milosavljević otvoreno o BORBI sa ALOPECIJOM: Trebalo je da se pomirim sa tim da ću biti ĆELAVA!

Životne priče

Sonja Milosavljević je mlada žena koja od osnovne škole ima alopeciju – gubitak kose ili dlaka na licu i telu, a sada je otvoreno govorila o ovoj borbi i prihvatanju sebe kroz nju.

Izvor: superžena/TV Prva  |  

Foto: Prva printscreen

Foto: Prva printscreen

.

Kako kaže, najteže joj je bilo da prihvati fizički nedostatak, odnosno činjenicu da gubi kosu.

„Svi nas uče da lepota dolazi iznutra, a kad se pojavi problem koji se odnosi na neke fizičke nedostatke, onda je to ipak proces prihvatanja tog momenta. Ja sam krajem prošle godine za mesec dana izgubila celu kosu. Svaki put kad bih operala kosu, sve više pramenova je otpadalo. Trebalo mi je bar mesec dana da dođem do stadijuma da mogu da kažem sebi „ja ću biti skroz ćelava, i to je to“. Trebalo je da se pomirim sa tom činjenicom“, rekla je ona.

Ova hrabra devojka je priznala da joj je bilo teško da nosi periku, jer, kako kaže, voli da bude slobodna. Ali onda je zavolela „novu verziju“ sebe.

„Pobedila sam u momentu kada sam skinula periku i zavolela sebe“, rekla je i dodala da joj nedostatak kose nije prepreka za sreću.

Opširnije o Sonjinoj borbi pogledajte u videu.

Read More