Zašto nikada ne sanjamo mobitel? Postoji više teorija koje objašnjavaju ovu naizgled sablasnu pojavu

Autor: Zlatko Govedić

Korisnici društvenih mreža podijeljeni su oko toga pojavljuju li se mobiteli u našim snovima.

Prema novoj znanstvenoj studiji, sadržaj snova razlikuje se kod muškaraca i žena. Ženski snovi često uključuju više razgovora, dok muški snovi češće sadrže fizičke aktivnosti.

Unatoč tome što svaka osoba sanja nekoliko snova svake noći, čak 95% snova zaboravit ćemo nakon buđenja.

Ipak, mnogi se pitaju zašto se mobiteli pojavljuju u našim snovima toliko rijetko.

Jedan viralni tweet korisnika @zephyr_on_call postavlja pitanje: “Kako to da je sada već 2023., a da nitko nije smislio zadovoljavajuće objašnjenje zašto se mobiteli nikada ne pojavljuju u našim snovima iako ih koristimo 12 sati dnevno?”

Prema Times of India, istraživanje je otkrilo da samo minimalan postotak odraslih žena (3,5%) sanja o mobilnim telefonima. Stopa kod muškaraca još je niža i iznosi samo 2,6%.

SNOVI OBIČNO PREDSTAVLJAJU NEKI PROBLEM: Ako sanjate da vam ispadaju zubi, imate problema sa samopouzdanjem

Unatoč statistici koja sugerira da neki ljudi vide i koriste svoje iPhone ili Android uređaje u snovima, društvene mreže trenutno raspravljaju je li to doista tako.

Neki korisnici tvrde da su doista sanjali kako rabe mobitel u snovima, dok drugi to nikada nisu iskusili.

Postoji i teorija da mlađa generacija, koja je odrasla s mobitelima, češće sanja o njima, dok starija generacija možda nije imala mobitele u svojim umovima tijekom kreativnih trenutaka mladosti.

Autor:Zlatko Govedić

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Read More