Znanstvenici eksperimentirali sa smrtonosnim virusom: Ima stopostotnu smrtnost u novim pokusima

Autor: F.F

Kineski znanstvenici su proveli eksperimente na mutiranom soju Covida, poznatom kao GX_P2V, koji je pokazao zabrinjavajuću stopu smrtnosti od 100 posto kod humaniziranih miševa. U nedavnoj studiji, koja je prva takve vrste, istraživači su primijetili da su svi miševi zaraženi ovim smrtonosnim virusom umrli unutar osam dana.

Ono što je posebno alarmantno jest brzina širenja virusa i njegova sposobnost napada na mozak miševa. Svi zaraženi miševi iskusili su gubitak težine, pokazivali su pogrbljenost i kretali se tromo prije smrti. Virus je pokazao sposobnost širenja na različite organe miševa, uključujući pluća, kosti, oči, dušnike i mozak, s infekcijom mozga dovoljno jakom da dovede do smrti čovjekolikih miševa, prenosi The Sun.

Znanstvenici su posebno naglasili ovu studiju kao prvi takav slučaj sa stopom smrtnosti od 100 posto kod miševa povezanim s virusom sličnim Covidu, ističući ozbiljan rizik od prijenosa na ljude.

Foto: Pexels

‘To je nepromišljeno’

Međutim, neki kritičari, poput stručnjaka za epidemiologiju Francois Ballouxa, ističu da je ovo istraživanje nepromišljeno. On tvrdi da nije jasno što se može naučiti iz ovakvog nasilnog zaražavanja miševa nepoznatim virusom, te izražava zabrinutost zbog nedostatka informacija o biološkoj sigurnosti i mjerama opreza korištenim u istraživanju.

Ova bizarna kombinacija kave i začina ima nevjerojatan učinak: Zapanjit će vas kako utječe na vas

Ova studija dodatno potiče globalnu zabrinutost o istraživanju koronavirusa u laboratorijima i mogućim rizicima curenja virusa, s obzirom na nedavne teorije o podrijetlu Covida i povezanosti s laboratorijem u Wuhanu.

Kritičari traže pojačane mjere sigurnosti i transparentnost u sličnim istraživanjima kako bi se izbjegle moguće pandemije.

Autor:F.F

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Read More