Znate li čemu služe MAŠNICE na ženskim gaćicama? Skoro sve ih imaju, a IAKO DELUJU BESKORISNO, stare su koliko i donji veš i imaju vrlo PRAKTIČNU NAMENU

Zanimljivosti

Da li ste se ikada zapitali zašto ženske gaćice imaju mašnicu na prednjoj strani? Ispostavilo se da ovaj jednostavan, ali čest detalj na donjem vešu ima dugu tradiciju.

Izvor: Žena Blic/Stefana Pavlović  |  

Foto: Anakumka/Shutterstock

Foto: Anakumka/Shutterstock

.

Naime, ova praksa potiče još iz dana kada kada elastične tkanine nisu bile u opticaju, već se donji veš držao na svom mestu malom vrpcom koja je bila provučena kroz rupice na gornjoj ivici gaćica.

“Mala mašna nad danas podseća na mesto na kom smo vezivali tu traku i naravno, ona se nalazi na prednjoj strani, jer je to najlakše mesto za tako nešto”, objašnjava jedna korisnica na Redditu, gde je ova tematika i zaživela.

Dakle, istorijski gledano, mašnica je bila tu da nam gaćice ne bi spadale! Postoji još jedan praktičan razlog otkud ovaj slatki detalj na donjem vešu.

Naime, žene su pre nego što je otkrivena struja morale da ustaju pre zore i oblače su u mraku ili uz sveće, a mašnica im je služila kao orijentir koja je strana prednja, a koja zadnja.

Read More