10 modnih pravila koje je ipak dozvoljeno prekršiti

1

Foto: Instagram

Modna pravila danas više niko ne sledi potpuno slepo, ali nepoštovanje bilo kakvih estetskih ideja i propisa oblačenja dovodi do ružnih pa čak i neprijatnih situacija…

Zahvaljujući modnim revolucijama, sledeća pravila danas možemo prilično bezbedno prekršiti….

1. Nikad ne kombinovati različite dezene u gornjem i donjem delu. Ovo  pravilo se odnosi, recimo, na kombinaciju bluze i suknje ili košulje i pantalona i smatra se potpuno napuštenim.. Danas je itekako dozvoljeno kombinovati dezene, s tim što je najlepše ako ostanete u istoj paleti boja (samo promeniti veličinu motiva na dezenu).

2. Nikad ne kombinovati plavo i crno. Ovo je, takođe, potpuno napuštena modna ideja… Idealno je ako kombinujete jarkoplavo i crno….

3. Nemojte uklapati obuću i tašnu tako da budu iste boje. Ovo je tzv. novo modno pravilo koje je za novu modu potpuno staro. Kao što se sve u modi vrti, tako je vraćeno staro pravilo po kojem je, zapravo, itekako dozvoljeno nositi obuću i tašnu iste boje i to se smatra “minimalnim naporom”.

5. Oblačite se za posao koji želite, a ne za posao koji imate. I ova modna deviza uspešnih poslovnih žena je danas dovedena u pitanje. Ako nemate posao menadžera, zaista nije potrebno da idete u odelu na posao svaki dan, kaže aktuelna moda.

7. Nemojte nositi visoke štikle ako ste visoki. Potpuno demode pravilo! Cipele sa visokom potpeticom menjaju potpuno položaj ženskog tela i ono izgleda lepše, tvrde modni stručnjaci.

8. Nemojte nositi mini suknje. Pročitajte tekst kod broja 6. Zaista, vremena se menjaju i ako imate lepe noge, nemojte se stideti da ih pokažete.

9. Nemojte kupovati tašnu ako nije kvalitetna. Šaljiva moda je vrlo moderna – nose se jeftini cegeri, dečje torbice… dajte i vi sebi oduška!

10. Nikad ne nosite belo zimi. Zaboravljena ideja… Belo je najlepše zimi, tvrde modne blogerke današnjice.

Article source: http://www.lisa.rs/lepota-i-stil/moda/10932-10-modnih-pravila-koje-je-ipak-dozvoljeno-prekrsiti.html