10 novogodišnjih odluka o ljubavi

1. Neću zahtijevati savršenstvo

Želiš da je tvoj novi dečko viši od 185 cm? Da, visoki momci su zgodni, ali ima toliko drugih osobina koje valja uzeti u obzir za izgradnju kvalitetnog odnosa. Usredotoči se na osjećaje koje partner budi u tebi i na njegovo ophođenje s drugim ljudima. Ti će ti pokazatelji jasnije nagovijestiti kako bi ti bilo u vezi s njime.

2. Klonit ću se zločestih dečkiju

Vrlo je nezgodno što su opasni i zločesti dečki ujedno privlačni i uzbudljivi, a obično i aktivniji u postelji. No, te osobine dolaze u paketu s bezobzirnošću, nevjerom i nemoralom. Problem je što djevojke otkrivaju njihove loše strane tek kad su se već ‘navukle’ na njih.

3. Neću se zadržavati s pogrešnima

Prestani gubiti vrijeme s nekime tko ti izaziva nelagodu. Ako su mu dala priliku i izašla s njime, ali se na spoju nisi osjećala dobro, vjerojatno ne odgovarate jedno drugome. Kad te idući put nazove, budi velika cura i reci mu da te ne zanima.

4. Iskušat ću nešto novo

Osjećaš li da si na ljubavnom planu upala u rutinu, trgni se i poduzmi nešto novo. Možda ti je dosad bilo neugodno dogovarati se preko interneta i nalaziti se naslijepo, ali ako ti dosadašnje taktike nisu donijele sreću, vrijeme je da iskušaš nešto originalno.

5. Neću previše analizirati

Ovo znači da nećeš čitati njegov SMS ili e-mail desetak puta kako bi razumjela smisao i da nećeš satima mozgati o tome kako i kada ćeš mu odgovoriti. Bolje je da to vrijeme utrošiš na vježbanje ili čitanje.

6. Bit ću oprezna s objavama

Tvoji kontakti na Facebooku i Twitteru ne moraju pratiti zbivanja u tvom privatnom životu iz dana u dan. Ako si solo, nemoj se javno sažalijevati, a ako si u vezi, ne objavljuj desetke fotografija tebe i partnera kako se mazite.

7. Zaštitit ću se od njuškanja

Prema anketi objavljenom na AskMen.com, pedeset posto momaka čita elektronsku poštu, SMS-ove ili druge poruke na uređajima svojih djevojaka. Za svaki slučaj, zaključaj mobitel i računalo lozinkom. Ako on ne bude njuškao, neće ni primijetiti, a ako pokuša, teško da će ti prigovoriti jer bi se time odao.

8. Neću ga uhoditi

Ti se također suzdrži od njuškanja. Bi li ti doista koristilo da doznaš za njegovo čavrljanje na chatu prije dva mjeseca s nekom curom? Ako sumnjaš da je nestašan, reci mu to u lice.

9. Nasumično ću činiti lijepe stvari

Ponekad smo toliko zaokupljeni radnim obavezama da zaboravljamo na ljude koji nas najviše vole. Od nježnih djela ne moraš raditi spektakl. Naprosto pođi u trgovinu i kupi mu omiljenu slasticu, spremi mu najdraže jelo ili odjeni nešto izazovno.

10. Proširit ću krug poznanika

Ako ti i tvoj dragi osjećate monotoniju zbog toga što većinu vremena provodite zajedno, trenutak je da unesete raznolikost u društveni život. Posjećujte druge parovima ili izlazite u većim grupama. Uvođenje novih ljudi u odnos trebalo bi pridonijeti tome da više uživaš u vezi.

Saznaj može li se privremenim prekidom spasiti veza.