10 saveta za zdravu ishranu

Jednostavn odgovor na pitanje, Koji je najbolji nacin za mrsavljenje? je: jedite zdravu hranu u odgovarajucim kolicinama u pravo vreme. Pravilna ishrana je jedini pravi put da se snabdete sa dovoljno energije, oslabite, ocuvate imunitet i izgledate zdravo.

Pridrzavajte se ovih saveta:

1. Potrudite se da poboljsate svoje navike u ishrani. Uvek imajte na umu da ono sto jedete i pijete direktno utice na Vas izgled i kako se osecate.

2.Kupujte voce i povrce. Trudite se da izbegnite kupovinu raznoraznih grickalica, ako ih budete imali u kuci teze ce te im odoleti.

3.Koncentrisite se da jedete zdravu hranu, bogatu vitaminima i mineralima umesto da zadovoljavate glad visokokalorijskim, bezvrednim secerlemama. Vas organizam je savrsena masina kome je potrebna kvalitetna hrana kako bi dobro funkcionisao.

4. Pokusajte da izbegnete unosenje dodatnih kalorija pijuci gazirana pica, vestacke sokove,energetska pica. Unosenjem velike kolicine kalorija dobijate na tezini bez obzira da li su one poreklom iz hrane ili pica.

5. Nemojte da postanete zrtva dijete. proteini, masti biljnog porekla i td. vas ne cine debelim. Unosenjem vise kalorija nego sto Vase telo moze da sagori ce prouzrokovati da dobijate na tezini. Nemojte da dramaticno smanjite ili eleminiseteni jednu od korisnih hranjivih materija kao sto su:ugljeni hidrati, proteini ili masti.

6.Jedite vise malih porcija hrane tokom dana, kako bi Vam nivo secera u krvi bio stabilan. Stabilan nivo secera u krvi ne samo da povecava energiju nego omogucava da organizam sagori nepotrebne masnoce.

7. Kada jedete u restoranu zamolite da Vam sosove, raznorazne umake i prelive serviraju pored glavnog jela.

8. Pokusajte da izbegavate przenu hranu, pogotovo u fritezama.

9. Smanjite unos hleba, peciva, spageta.

10. Kod kupovine mlecnih proizvoda ili polugotove hrane obratite paznju nasastav, ako imate alternativu birajte one proizvode koji imaju manji sadrzaj masti.