6 načina kako možete iskoristiti staru četkicu za zube

Foto: Profimedia

Iskorištenu četkicu za zube pripremite tako što ćete je oprati u mašini za sudove ili ubacite na par minuta u ključalu vodu kako bi se dezinfikovala. Posle ovog rituala spremna je za dalje korišćenje u svrhe koje vam predstavljamo.

Ovde pogledajte kojih to 7 stvari možete oprati u mašini za sudove.

Ofarbajte koren kose i napravite pramenove

Farnanje kose kod kuće uglavnom je gnjavaža, ali četkica za zube može vam olakšati nanošenje boje na koren. Četkicom možete izvući i pramenove.

Napravite piling za usane

Malu količinu vazelina ili balzama za usne stavite na četkicu za zube i lagano izribajte usnice kako biste skinuli suvu kožu. Završite tretman nanošenjem hidratantnog sredstva na usne koje će nakon toga biti savršeno mekane.

Očistite ventile

Čišćenje otvora za ventilaciju, naročito u automobilu, može biti težak posao. Četkica za zube može stići na ta uska mesta, a nećete morati da skinetei poklopac ventilacijskog otvora. Takođe je odličan alat za čišćenje tostera, a priznaćete teško ga je očistiti. 

Očistite filter fena za kosu

Četkicom za zube možete očistiti i filter fena za kosu. To će omogućiti jaču cirkulaciju vazduha i tako će fen bolje raditi.

Napomena: Obavezno ga pre čeišćenja isključite iz struje

Očistite nakit

Uz pomoć četkice za zube i malo sredstva za čišćenje koje koristite u kući vaše prstenje ponovno će zablistati i izgledati kao novo.

Očistite rende

Sunđer za suđe može se pocepati kada njome perete rende, ali to se sigurno neće dogoditi s četkicom za zube, a uz to će ga temeljno očistiti rende kojeg je inače teško oribati.

Izvor: zadovoljna.hr