7 grešaka koje mogu da unište skoro svaku vezu

Pa kako se odvija vaša veza? Kotrljate ili ste stalno na granici sukoba? Postoji sedan grešaka koje mogu da unište skoro svaku vezu, pa ih je dobro izbegavati.

Ljubomora – ako ste ljubomorni ili posesivni to će ostaviti kod vašeg partnera utisak da je u zarobljeništvu. Ovo kod njega može stvoriti osećaj da želi da ode od vas jer ga činite klaustrofobičnim a to je da bi ironija bila još veća ono što najmanje želite.

Problemi u seksu – ako ih imate a ne možete da pričate o njima ili da pokušate da rešite problem uz profesionalnu pomoć računajte da zvona za uzbunu već zvone. Različiti ljudi imaju različite seksualne potrebe pa iako je jednom nedeljno za jednog partnera dovoljno za drugog može biti potpuno nezadovoljavajuće.

Uticaj prethodne veze – senke iz prošlosti mogu sasvim nepovoljno da deluju na novu vezu. Ako imate loša iskustva, lošu sliku o samom sebi ili o svojoj vrednosti, sklonost ka zavisnosti od partnera, dugotrajne finansijske probleme onda nije realno da ne očekujete da sve to neće uticati i na vašu vezu.

Finansijski problemi – skoro svaki par ima tokom zajedničkog života kratkotrajne ili dugotrajne novčane probleme, to je jednostavno sastavno deo svačijeg života. Svakodnevne nesuglasice zbog novca oko toga ko više troši ili čupanje iz dugova sigurno da unosi tenziju u vezu. Kada jedan par nije u stanju da sinhronizuje način trošenja ili finansijske vrednosti nastaju nevolje.

Roditeljstvo – zahteva da roditelji zauzmu jedinstven stav prema svojoj deci. Ako jedan roditelj nešto dozvoljava svojoj deci a drugi to zabranjuje ovo neslaganje stresno deluje na vezu. Ova razlike još drastičnije deluju na vezu ukoliko u njoj postoje pastorci, zato je potrebno da roditelji usvoje pravila o vaspitanju dece i da ih se čvrsto drže.

Problemi sa roditeljima vašeg partnera – kada su roditelji nezadovoljni vašim izborom, ili ne žele da puste svoje dete da započne svoj život, njihovim mešanjem u vezu mogu da nastanu veliki problemi za porodicu. Međusobne svađe izazivaju stresove i familjske drame u kojima se par oseća kao da ih odguruju u suprotnim pravcima.

Stare ljubavi – ukoliko partner iz stare veze pokuša da obnovi vezu, time će prouzrokovati svađe i ljubomoru. Da li šolja kafe sa bivšom devojkom/momkom vredi loše atmosvere u kući ili da li partner možda ipak ima razloga da se oseća nesigurno?