9 saveta za besprekorno potamnjivanje tena

Foto: Shutterstock

Kristin Pradas se specijalizirala za preparate za potamnjivanje kože i poznaje sve njihove tajne.

Njen posao je, između ostalog, bio i da pripremi Viktorijine anđele – Karli Klos, Alesandru Ambrozio i Doucen Kros za modnu reviju najpoznatijeg donjeg veša na svetu – “Viktorija Sikrit”. Evo njenih saveta:

1. Birajte preparate za tamnjenje koji u formuli sadrže ulje – ne samo da će vam koža biti lepša,  već prisustvo ulja pomaže da potamneli ten traje duže.

2. Ako ste u velikoj žurbi i ne možete da čekate da uljani preparat upije, poslužite se gelom za potamnjivanje.  On lepo klizi i lako se upija, ali računajte da njegovi efekti neće tako brzo trajati.

3. Ako imate masnu kožu, koristite preparate u obliku pene. Međutim, budući da se oni izuzetno brzo upijaju, obavezno stavite rukavice pre nego što počnete s njima da radite inače ćete ofarbati dlanove. Možete i da podešavate nijansu tena – ako želite sasvim bledu boju, ostavite ga da deluje jedan sat, tamnija će biti za dva a sasvim tamna za tri sata.

4. Na putu ili kad vam treba nešto što zaista brzo deluje, možete koristiti vlažne maramice natopljene preparatom za potamnjenje – Kristin i tada uvek stavi rukavice pre nego što prione na posao.

5. Sprej preparati pogodni su za delove tela u koje vam nije lako da utrljate uljani ten, a zbog brzine delovanja i oni su zgodni za put.

6. Na kozmetičkom tržištu pojavili su se i serumi za potamnjivanje kože – njih možete dodati u svoje uobičajeno mleko za telo – i sa samo dve, tri kapljice imaćete tamniji ten bez neprijatnih posledica i iznenadnih alergijskih reakcija na nove i nepoznate preparate.

7. Među najčešće korišćenim preparatima su mleka za telo za potamnjivanje, što je i prirodno jer istovemeno neguju kožu koju ova hemijska reakcija ipak isušuje.

8. Dnevni preparati deluju postepeno – iz dana u dan. Podešavajte nijansu po ukusu.

9. Što se tiče lica, tu morate biti oprezni. Preparate za telo najčešće nije dozvoljeno koristiti na licu, a najbolje je da sami polako isprobate šta vam odgovara kako biste pronašli pravu boju i sastav koji vam neće iritirati ten.

Kristina Ivanović

Izvor: Lisa.rs