Akne upozoravaju: Koji je organ u vašem tijelu u opasnosti?

Akne upozoravaju: Koji je organ u vašem tijelu u opasnosti?

Posted by: Aura Redakcija

in ALTERNATIVNA MEDICINA, SIGNALI TIJELA

Mnogi svjetski priznati dermatolozi smatraju da pojava akni na određenom dijelu lica ima unutrašnje uzročnike. Na primjer, problemi sa hormonima uzrokuju pojavu akni na području vilice i brade. Ako vas muče akne, pogledajte koji su to zdravstveni uzročnici njihovog pojavljivanja.

Zona 1: Čelo – stres

Bubuljice na čelu mogu nastati zbog stresa ili neredovnog sna. Takođe, mogu biti i rezultat digestivnih problema i strogih dijeta. Još jedan mogući razlog za njihovu pojavu jesu problemi sa jetrom.

Zona 2: Vilica i brada – hormoni

Bubuljice na bradi i vilici su skoro uvijek hormonalne prorode. To znači da bi trebalo da provjerite nivo hormona. Vrlo često nastaju zbog viška muških hormona. Kod žena se mogu javiti i tokom mjesečnog ciklusa.

Zona 3: ivice lica – zapušene pore

Hormoni mogu biti uzrok bubuljica duž linije kose i u blizini ušiju. Takođe, mogu nastati i zbog zapušenih ili iritiranih pora. Možda treba da provjerite sastav šminke, šampona ili kreme za lice. Potrudite se da koristite prirodne organske proizvode kako biste vidjeli hoće li se situacija poboljšati.

Zona 4: Obrazi – respiratorni organi!

Bubuljice na obrazima mogu nastati zbog visokog unosa šećera. Pokušajte da organičite količine koje unosite.

Ovo područje takođe je povezano sa plućima. Akne na obrazima mogu biti rezultat određenih respiratornih problema.

Još jedan od razloga jeste upotreba telefona. Na ekranima telefona nalazi se mnoštvo bakterija koje se lako mogu prenijeti na vaše lice kada razgovarate telefonom. Ne zaboravite da s vremena na vrijeme prebrišete ekran maramicom za dezinfekciju.

Zona 5: Između obrva – jetra!

Bubuljice između obrva ukazuju na probleme sa jetrom. Jetra ima mnogo važnih funkcija u našem tijelu i jedna od njih je i kontrolisanje metabolizma i sistema organa za varenje. Akne između obrva znače da vaša ishrana nije najzdravija i da unosite previše masne hrane.

Zona 6: Na nosu – srce i pritisak

Akne na nosu znače da unosite prevše začinjene, slane i masne hrane. Pokušajte da uravnotežite ishranu i prekontrolišite krvni pritisak.

Akne na gornjoj usni ukazuju na probleme sa srcem, žuči i plućima.

Broj pregleda:
967

Komentari

komentara

2020-02-17
Aura RedakcijaOriginal Article