Ako je boja vašeg urina ovakva, brzo kod doktora!

Morate početi gledati vaš urin prije,jer boja otkrivanju puno o vašim zdravstvenim problemima.  Boja vam može reći da li vam je vaše tijelo savršeno hidrirano ili ne.

Čist urin – ako je boja jasna dulje vrijeme to može biti znak dijabetes insipidus. To je vrsta dijabetesa kod kojeg ljudi oslobađaju više vode.

Tamnožut urin – boja urina bi trebala biti žuta, ali u slučaju da je tamnija, morate piti više vode.

Neonski žuti urin – to je boja urina kada tijelo oslobađa vitamin B i C. To se događa kada tijelo uzima više od ovih vitamina.

Narandžast urin – to je zbog previše dehidracije ili previše slane hrane. Drugi razlog takve boje može biti zbog cista ili tumora koji ometa vaš žučni kanal, što dovodi do žutice.

Plavi urin – glavni razlog za ovu boju su boje za hranu i neki lijekovi.

Crveni urin – ta boja je uzrokovana nekom hranom. Ako postoji krv u mokraći, to može značiti rak bubrega ili kamenje mokraćnog mjehura.

Zeleni urin – ova boja je uzrokovana bakterijama pod nazivom Pseudomonas aeruginosa. Štoviše, lijekovi za Parkinsonovu bolest i antidepresive mogu uzrokovati.

Image result for boja urina

Urin kao lijek

I kao preventiva i kao lijek terapija urinom koristi se odavno. Riječ je o ispijanju urina ili o masaži ovom tečnosti.

– Urin se sastoji od 95 procenata vode, 2,5 posto mješavine minerala, hormona, soli i enzima i 2,5 posto uree.

– Urea može da bude otrovna ako se u većoj količini nađe u krvi. Ali to je nevažno, jer kada se urin izluči iz organizma sterilan je. Zato i pročišćava organizam. U prilog tome podatak da urinska kiselina pomaže kontrolu molekula koji izazivaju rak, kontroliše proces starenja…

Osim toga sastojak directin razbija strukturu ćelija raka. Ovaj steroid utiče na koštanu srž da proizvodi eritrocite, limfocite… Urin stoga nije odpad, koji organizam odbacuje već je sporedni proizvod filtracije krvi.

Pristalice urinoterpije veruju da urin može da liječi epilepsiju, vrtoglavice, bolesti zglobova, tuberkulozu, astmu, kamen u bubregu ili žuči…

– Pije se samo srednji mlaz jer prvi pročišćava mokraćne kanale i može da sadrži štetne mikroorganizme. Samo u slučaju da pacijent ima bubrežnu bolest može da pije tuđi urin. Pokazalo se da samo kašičica tuđe mokraće može da pokrene bubrege na normalan rad.

Može da se počne sa 3 gutljaja, ali nema pravila. Sve zavisi od pacijenta, odnosno dijagnoze. Osim toga, ne bi trebalo da se odustane od urinoterapije zbog reakcije tijela na urin. To je znak da terapija deluje.

Image result for boja urina

– Da bi urin bio proziran i bez mirisa neophodno je da se pije što više vode. Nekoliko kašičica urina možete i da sipa u sok jabuke.

Svakodnevno korišćenje 3 do 5 gutljaja urina uticaće da se promijene i životne navike.

– Najstariji dokument o urinoterapiji datira od pre 5000 godina i nađen je u Indiji. U ovoj zemlji urin nazivaju voda života. Osim njih urin kao lijek koristila su i plemena koja žive u vezi sa prirodom.

Ovdje Vam donosimo ispovijest osobe koja je probala ovu terapiju, Kakvi su krajnji rezultati, pročitajte u nastavku.

“Da li ćeš stvarno to popiti”, pita me drugarica.

Da, mirno joj odgovaram.

Ako još niste shvatili o čemu se radi, upravo se spremam da popijem svoj urin. Ovo je prvi dan mog nedelju dana dugog izazova prihvatanja drevne zdravstvene prakse pijenja urina koja tvrdi da mazanjem kože možemo da se podmladimo i pročistimo kožu.

Na moje iznenađenje, ukus nije ni približno strašan kao što sam očekivala da će biti. Malo je slankast.

Malo me plaši to što su ovaj trend prihvatile brojne poznate osobe, a trenutno ne postoji nikakav naučni dokaz da je urin zaista toliko ljekovit – i bezbjedan.

Image result for urinoterapija

Ljekari pijenje urina preporučuju samo ako se nađemo sami na pustom ostrvu i danima smo bez hrane i vode- piše ova hrabra devojka za Yahoo.

Međutim, da li postoji neka opasnost?

Sadržaj urina je 95 odsto voda, a 5 odsto čine nutrijenti kao što su kalcijum, gvožđe, magnezijum te cink.

Urin ne bi trebalo da je toksičan, jer prolazi kroz dva sistema filtriranja, a to su jetru i bubrege.

Čak su ga stari narodi koristili za dezinfekciju rana.

“Nakon nedelju dana pijenja 2 do 3 čaše urina dnevno – nisam osetila nikakva poboljšanja. Zaista sam želela, ali ništa se nije desilo.”

Urin rastvara nagomilan višak kože koji je rezultat preterane proizvodnje keratina.

Zbog toga je sjajno riješenje za sve koji imaju problema sa ekcemom i psorijazom, te je sjajan za hidrataciju.

“Nakon dva dana nanošenja urina na problematične tačke na licu uz pomoć štapića za uši, moja koža je izgledala znatno bolje.

Možda nije čudotvoran kao što internet želi da mislimo, sada barem znam da urin zaista može da učini nešto, a da li ćete vi isprobati ovu praksu – to je isključivo na vama.”

Ovoj ženi terapeutkinji iz Londona nitko ne vjeruje koliko ima godina, a mnogi neće vjerovati na šta je spremna kako bi zadržala ovaj mladolikog izgleda.

Image result for urinoterapija

Urinom maže kožu, kako bi izgledala mlađe!

Stella Ralfini nedavno je napunila 70 godina,a za svoj izgled kože smatra da je zaslužan urin kojim maže kožu!

Ovaj “lijek” otkrila u svojim 30-im godinama kad je studirala medicinu u Indiji. U toj zemlji dobila je osip kože koji ju je jako svrbio pa joj je jedan tamošnji liječnik preporučio tretman sa mokraćom.

Nije imala drugo riješenje, poslušala je liječnika, a osip se nakon tjedan dana povukao te se nikad nije pojavio nakon toga.

U aprilu ove godine Stelli je dijagnosticiran rak kože, stoga se vratila svojoj metodi koja podrazumijeva korištenje urina, i ako se izliječila od raka još uvijek korsiti svakodevno svoj ritual čiščenja lica!

 

Jedan od najbržih načina je da uzmete nešto što smanjuje upalu, i nadraženost pa grlo manje boli. U slučaju da nemate, kupit ćete bez recepta.

Čim osjetite peckanje, uzmite mlake vode s soli pa grgljajte. To možete učiniti nekoliko puta na dan. Prpeoručuje se slaganje otopine od čaše vode i pola kašičice soli. Nakon grgljanja ispljunite.

Razne pastile  odmah će olakšati bol. U apoteki ćete odabrati razne vrste. Takođe mogu pomoći i sprejevi.

Ako ste počeli i kašljucati kupite sirup jer ćete spriječiti razbolijevanje te izdržati radni dan.

Bitno je da pijete čaj ili vodu. Tekućina će ispirati bolno grlo. Dobro će doći i domaća čorbica.

Birajte biljne čajeve koji će ojačati imunitet, ali pripazite da ne bude vrelo.

Topla čorba će pomoći pa je jedite. Ako se pitate zašto , odgovor je – natrijum u čorbi djeluje protuupalno. Osim toga, grlo može biti gore kada gutate hranu.

Iako ovo nije brz način, jako je važan. Tako ćete lakše izboriti bitku s infekcijom. Većina upala izazvana je virusom.

Ako je jaka grlobolja, otiđite ljekaru jer je moguće da imate bakteriju. No nemojte poduzimati prije nego što napravite bris grla.

Hrana je bitna stavka, pa izbjegavajte nezdravo. Možete piti i limunadu s malo meda.

grlo-grlobolja