Andrej Josifovski Pijanista: Kad jedete ono što volite, onda je to zdravo

Andrej Josifovski Pijanista: Kad jedete ono što volite, onda je to zdravo 1Foto: Privatna arhiva

Andrej Josifovski Pijanista za naš dodatak priča o omiljenim filmovima i knjigama, ali i otkriva koji su mu to omiljena mesta i restorani u Beogradu gde provodi slobodno vreme.

Svakodnevni rituali

Ako bih iz ovoga izostavio ličnu higijenu, onda je to nameštanje kreveta uvek na isti način, slaganje odeće u kockicu prilikom presvlačenja, brisanje naočara, čišćenje obuće i četkanje pantalona pred izlazak iz kuće i iznošenje đubreta ujutro. Inače, slobodnog vremena imam jako malo i uvek gledam da ga provedem sa svojom porodicom, da nešto čitam ili da se bavim fiskulturom.

Pikantna hrana

Volim pikantna jela, torte i kolače, a kada jedete ono što volite, onda je to zdravo. Naravno da strogo vodim računa o tome koliko ću nečega da pojedem, jer to je osnovna premisa zdrave ishrane. Omiljeno piće mi je voda, a kada se nešto dobro pojede, onda uz to najbolje ide čaša dobrog piva.

Omiljeni restorani

Ovde se verovatno očekuje da se navedu neka zvučna imena, ali moja tri omiljena restorana su Korjeni, So i biber i Mali pijac. Sa društvom imam ritual da svaki (sportski) uspeh slavimo uz pečenje, tako da u tom slučaju krećemo put Mladenovca (Daščara). Sve dok traje sezona volim da odem u Kućicu na vodi, moj omiljeni splav, gde se sluša dobra muzika i piju odlična pića!

Lutraki, Peloponez

Generalno, volim da putujem i gotovo da sam proputovao ceo svet. Ne bih mogao tačno da kažem koje bi to mesto bilo, ali dok sam još išao sa roditeljima voleo sam da idem u Lutraki, mesto preko puta Korinta i da odatle obilazimo znamenitosti Peloponeza.

Hari Poter, Balkanski špijun i Toma

Voleo sam kao dečak filmove o Hariju Poteru i o Gospodaru prstenova, jer su mi otvarali vrata čarobnog sveta mašte. Uvek volim iznova da pogledam naše antologijske filmove, Balkanski špijun, Maratonci trče počasni krug, Ko to tamo peva, Balkan ekspres, jer sam uz njih učio da gledam i prolazim kroz zidove. Zanimljivi su mi bili filmovi Montevideo i Toma, jer sam oduvek voleo da zavirujem u prošlost budućih dana. U poslednje vreme i nisam imao previše vremena da istražujem nova filmska ostvarenja, ali se zato još više radujem predstojećim praznicima.

Mali princ i Životinjska farma

Rekao bih da su mi iz ranijeg perioda najdublji trag ostavile knjige Mali princ i Životinjska farma, ali sam voleo da čitam i brze knjige, poput Anđela i demona, Elektronske tvrđave. U poslednje vreme preporučujem dve, koje su mi možda i omiljene, Ja sam Akiko Stefana Tićmija i Šta Gledaš Vila Gomperca.

Tehno muzika za duge noćne vožnje

Zavisi od raspoloženja, slušam disko, rok, funk i latino, a kada imam duge noćne vožnje, onda putem okrećem na tehno.

Original Article

(Visited 2 times, 1 visits today)