Bakina kuhinja – Ofarbaj jaja zdravim bojama nekoliko načina

Bakina kuhinja – ofarbaj jaja zdravim bojama nekoliko načina


Potrebno: jaja po željiprehrambene jestive bojeizmrvljene ljuske crnog luka i beloga
Priprema:
Jaja treba prvo izbeliti to sam pokazala u jednom Videu Ovde je prikazano. Ovde neće biti reči o dekupažu već o trikovima kako dobiti lep mozaik i slikanje po jajima.

Kad smo jaja izbeleli a lukovinu usitnili. svako jaje pokvasimo pa umočimo u usitnjenu lukovinu i stavimo na komad svilene čarape i vežemo koncem. Takva jaja stavljamo u prehrambene boje po želji boje i kuvamo 5.-6 min dok ne primi boju, Izvadite jaja isecite makazama čarapu i operite od ljuskica.

U lonćič stavite takvo jaje sipajte 1 kesicu Step soka ja sam narandžastu boju i držite kuvano jaje 5 min dok ne uhvati željenu boju.. Naberite željene listiće pa nalepite na mokro jaje pa ga uvite u čarapu i zavežite

Kuvajte jaja u šerpi koju ste napunili listovima luka crnoga oko 15 min. Vruća skinte i namažite mašću ili uljem. Jaja možete farbati u Step soku bez da ih šarate samo moraju biti kuvana.

Igrajte se sa decom radujte se prestojećem Velikom prazniku Uskrsu ali neka Vam boje uvek budu zdrave jestive..https://www.youtube.com/watch?v=Ic4tPok91hsOriginal Article