“Bila sam na korak od SMRTI, osetila sam to”… Imala je 170 kilograma, a sad izgleda kao model i dobila je bebu

Životne priče

Kler je nekad za jedan obrok znala da pojede 10 burgera, dve porcije pomfrita, dve tortilje i gazirano piće i to nije bilo sve! Danas je promenila navike i živi potpuno drugačijim životom.

Izvor: 24sata.hr/ Petra Anić-Božić  |  

.
.

Novozelanđanka Kler Burt za sebe kaže da je jela enormne količine hrane i borila se s poremećajem ishrane. Bila je vrlo nesrećna i imala u proseku 150 kilograma, a ta brojka je nekad znala da se popne i na 170 kg.

Bila sam očajna i ništa mi nije pomagalo. Iako sam probala svaki lek i dijetu, nije delovalo, osećala sam se potpuno odsečenom od sveta”, ispričala je Kler, koja je svoju priču i transformaciju podelila na društvenim mrežama.

Čak deset godina borila se s prekomernom kilažom, a onda je dobila priliku za operaciju smanjivanja želuca.

Prejedanjem bih sebe odvela u smrt da nisam otišla na operaciju, u to sam sigurna. Čim sam se probudila nakon operacije, osetila sam razliku. Um mi je bio miran, kao da je i mj mozak znao da smo učinili nešto što će mi potpuno promeniti život”, otkrila je Kler.

.

Njoj je odstranjeno 80 posto želuca, a nakon operacije uspela je da smrša 92 kilograma.

Otkrila je i kako se hranila u svojim najgorim fazama. – Nekad bih za jedan obrok pojela 10 burgera, dve porcije pomfrita, dve tortilje i gazirano piće. Nakon svega toga bih pojela dve velike pice i još soka. Naravno, tu su i slatkiši. Samo na hranu sam trošila ogromne sume novca – priznala je.

Iako Kler nije izlazila iz kuće i bila je u depresiji, potpuno je promenila svoj život i danas ona i njen partner zajedno treniraju. Njen napredak prati na Instagramu nešto više od 36.000 ljudi. U februaru ove godine Kler je podelila vest da očekuje bebu, a juče je na svet donela devojčicu Lulu Ketrin.

Read More