Broj u vašem prezimenu: Najljepše veze se rađaju u broju 9!

  Broj u vašem prezimenu: Najljepše veze se rađaju u broju 9!

  Posted by: Aura Redakcija

  in NUMEROLOGIJA

  Još su u davna vremena grčki filozofi Platon i Pitagora smatrali da brojevi imaju određena značenja. Simbolikom brojeva mogu se tumačiti različiti odnosi. Ovdje možete saznati kako broj u prezimenu utječe na odnos vas i vašeg partnera, te je li vaš odnos, prema simbolici broja devet, idealan?

  Mnogi bračni parovi se žale kako su prije vjenčanja bili sretni, a u braku bi ubrzo počele nevolje i prepirke. Većina njih govori da se još uvijek vole, ali ni sami ne znaju šta im se događa. Ako vjerujete u numerologiju pokušajte analizirati svoja prezimena. Kažu da žena u braku prihvaća prezime muža pa na nju počinje utjecati drugi broj koji nije u harmoniji s njenim prijašnjim stanjem. Ako se partneri ne slažu nakon vjenčanja, numerolog ponekad savjetuje da žena opet uzme djevojačko prezime.

  Da biste izračunali koji je broj vašeg prezimena, svako slovo vašeg i partnerovog prezimena prvo zamijenite s brojevima prema ovom principu:

  AJS – 1 BKT – 2 CLU – 3

  DMV – 4 ENW – 5 FOX – 6

  GPY – 7 HQZ – 8 IR – 9

  Ako su u vašem prezimenu slova s kvačicama ili nisu u tablici, zamijenite ih prema ovoj uputi:

  Č, Ć – C DŽ – D+Z Đ – D

  LJ – L+J NJ – N+J Č – S

  Ž – Z

  Nakon što ste slova iz vašeg prezimena i prezimena vašeg partnera zamijenili brojkama iz tablice, saberite ih. Zatim njihov iznos podijelite na dva broja. I njih takođe saberite kako biste na kraju dobili jednocifreni broj, prema ovom primjeru:

  H O R V A T

  8 6 9 4 1 2

  8+6+9+4+1+2=30

  3+0=3

  Broj prezimena gospodina HORVATA je 3. Na isti način izračunajte broj vašeg prezimena i prezimena vašeg partnera, a zatim u objašnjenju pronađite vaše brojeve i provjerite da li se slažu.

  Objašnjenje:

  JEDAN – Broj jedan označava ozbiljnost te upotrebu logičnog mišljenja čak i na području seksualnosti. Zato su „skokovi preko plota“ kod njega vrlo rijetki, ali ih nesretan brak ipak izazove. Općenito su dobri seksualni partneri i uvijek su skloni ugoditi partneru. Ako se žena s nekim drugim brojem uda za muškarca s brojem 1, neka mu prepusti vodstvo; muškarci drugog broja neka budu svjesni seksualnih potreba i želja za romantikom kakve imaju žene s brojem 1.

  DVA – Taj broj je spolno promjenjiv, pun nemira i traženja. Ljudima s tim brojem je u braku veoma teško. Bježat će od jednog partnera drugome, te je moguće da se u tom traženju nekoliko puta vjenčavaju. Ali, ako je drugi partner „jak“ i sretan broj, mogu se umiriti.

  TRI – Taj broj je jako seksualan, ali rado prihvata pažnju i ljubav. Ako im povrijedimo osjećaje, što nije teško jer su vrlo osjetljivi, neće odmah trčati drugome u zagrljaj – prije će se povući u sebe i tiho patiti. Odgovorni su i odani ako su sigurni da je njihova ljubav željena.

  ČETIRI – I četiri je jako seksualan broj, tim ljudima spolnost mnogo znači. Ako imate supruga s brojem 4, nećete se nikada žaliti na njegovu odanost. Dajte mu što mu treba i nikada se neće udaljiti od vas.

  PET – I to je seksualan broj, koji se teško zadovoljava samo s jednom osobom. Često se kolebaju i ne zaljubljuju se lako. Sposobni su prihvatiti odnose s privlačnim partnerom, potpuno bez osjećaja. Malo petica ima uspješan brak, uvijek teže nečemu novome, za njih je sve brzo i promjenjivo. Ali, nađu li pravu osobu, smire se. Diskretne vanbračne veze za njih nisu ništa neobično, iako ih rijetko zadovoljavaju.

  ŠEST – Broj šest predstavlja Veneru, pa bismo rekli da je on izvor ljubavi, ali nije. Mnogi takvi ljudi vrlo su hladni i treba im puno pažnje. Nađu li broj 9, na devetom su nebu, jer su Venera i Mars zajedno kao stvoreni za ljubav i spolnost.

  SEDAM – To je duhovni broj, koji poštuje ljepote života, a u braku treba pažnju i ljubav. Imaju neiscrpnu seksualnost koju izražavaju ako osjećaju partnerovo prihvaćanje. Sramežljivi su i nježni, ne vole agresiju. Spolnost za njih mora biti nešto duhovno, potpuno i s pravim partnerom.

  OSAM – Taj broj vjerovatno je najteže razumjeti. Izvana su hladni, ali su u suštini topli ljudi. Spolnost im mnogo znači, ali se ne smije miješati u druge djelatnosti. Mogu postati vrlo hladni ako je partner previše agresivan. Ali kad nađu pravu osobu, dobri su bračni partneri.

  DEVET – To je broj jake seksualnosti, s mnogo snage. Može se prilagoditi svim brojevima, ali najljepšu ljubav doživljava s Venerom, jer oni se izvanredno lijepo slažu.

  Ko vam odgovara?

  Osim što se određivanjem broja neke osobe može saznati njen karakter, usporedbom brojeva raznih osoba može se saznati jesu li one jedna za drugu, mogu li zajedno raditi, ljetovati, učiti…

  Ako numerološka analiza pokazuje da su oba partnera samosvjesna, agresivna i zatvorena u sebe, vjerovatno je da im veza baš neće potrajati! Ali sudbina braka, ili bilo koje druge veze osoba koje su prema numerološkoj analizi otvorene, sklone druženju i savjetima, bit će potpuno drugačija.

  I sami možete napraviti takve usporedbe pomoću različitih numeroloških objašnjenja, no postoji jedna vrlo jednostavna analiza koja pokazuje ko kome odgovara, a služi se samo brojkom devet.

  Ključ ove stare tajne jeste vjerovanje, koje su numerolozi odavno prihvatili, da u broju devet sve nastaje i nestaje; sve se rađa, umire i ponovo biva rođeno. Devet je mistična spirala, tajna reinkarnacije – svi brojevi dolaze i odlaze kroz ovaj broj, svi brojevi nalaze svoje konačno utočište u ovom broju. To je jedini broj u kojem su spareni svi ostali brojevi. Bez broja devet, napokon, nema ravnoteže ni gore ni dolje, ni unutra ni vani.

  Ako želite saznati odgovara li vam idealno neka osoba s kojom ste u vezi, ili se s njom tek namjeravate upoznati, prvo iz svoga imena i prezimena izračunajte vaš broj prema objašnjenju koje smo objasnili u prvom tekstu. To znači da sva slova u svom imenu i prezimenu zamijenite brojevima pomoću tablice iz prvog teksta, a zatim sve te brojke sabirate dok ne dobijete jednocifreni broj.

  Nakon toga prema istoj metodi, pomoću imena i prezimena te druge osobe, takođe izračunajte njen broj. Zatim ih uporedite prema objašnjenju koje ovdje objavljujemo.

  U ovoj numerološkoj zagonetki neparni brojevi su gore; oni su nebo, svjetlost i muški princip. Parni brojevi su dolje – oni su zemlja i tama, žensko i pasivno. Svaki neparni broj ima svoga dvojnika ili idealnog partnera među parnim brojevima. Dvojnici su oni brojevi koji sabrani daju broj devet.

  Tako su dvojnici, ili idealan par jedan (1) i osam (8), zatim tri (3) i šest (6), takođe pet (5) i četiri (4), te sedam (7) i dva (2); i na kraju devet (9) i nula (0). Ti odnosi još su jasniji iz sljedećeg grafičkog prikaza:

  • 3 5 7 9
  • 6 4 2 0

  Kažu da se najljepša harmonija, najmističnija ljubav i najdublja veza rađa u braku između muškarca i žene čije individualne numerološke vrijednosti, kad se saberu, daju broj devet. Vrhunac mistične harmonije događa se kad je muškarac neparan broj, idealno nebo, a žena parni broj, idealna zemlja.

  Takve su kombinacije brojeva idealne, što ne znači da i ostale veze ne mogu opstati. Takođe, i odnos u kojem muškarac ima parni broj, a žena neparni, ne mora značiti prepreku u nekoj vezi.

  Broj pregleda:
  194

  Komentari

  komentara

  2019-06-14
  Aura RedakcijaOriginal Article