DECA JAVNOG SERVISA OBELEŽILA JUBILEJ KUĆE: Koncertom na Tašmajdanu proslavljeno 60 godina RTS-a! (KURIR TV)

„Dobar dan, dragi gledaoci. Televizijski studio Beograd počinje svoj eksperimentalni program. Danas gledate našu prvu emisiju. Za vreme Beogradskog sajma imaćete prilike da redovno pratite emisije našeg probnog programa. Program ćemo emitovati od 20 časova do 23 časa“. Tim rečima je počelo, 23. avgusta 1958. godine, emitovanje televizijskog programa u Srbiji.

foto: Kurir

Radio-televizija Srbije slavi 60 godina postojanja. Nakon svečanosti u sedištu kuće, u Takovskoj ulici, veselje se nastavilo na prepunom Tašmajdanu, gde su nastupali neki od najvećih muzičara današnjice, od kojih su mnogi karijeru započeli bas na RTS-u.

foto: Kurir

Čuveni kantautor Željko Joksimović jedan je od „dece“ RTS-a, a sa našim novinarima je podelio da je baš na ovoj televiziji prvi put nastupio, davne 1977. godina, kada je imao samo 5 godina! 

Momčilo Bajagić Bajaga takođe je za Kurir podelio svoje sećanje na ovu medijsku kuću. 

foto: Damir Dervišagić

„Kao dete sam prvi put nastupao na RTS-u. Pamtim ga po malom televizoru crno-bele boje“, izjavio je Momčilo.
Pre početka muzičkog spektakla čuveni glumac i režiser Dragan Bjelogrlić najavio je snimanje nastavka hit serije „Senke nad Balkanom“, koja će se emitovati na kanalima Radio televizije Srbije, na opštu radost velikog broja fanova.

 

Kurir.rs/ Foto: Damir Dervišagić

NE PROPUSTITE

60 GODINA JAVNOG SERVISA: Poznate ličnosti na crvenom tepihu u Takovskoj! RTS je bila i ostala INSTITUCIJA KULTURE! (KURIR TV)

SENZACIONALNO: Nebojša Krstić hoće da bude novi direktor RTS!

DODELOM NAGRADA ZATVOREN SARAJEVO FILM FESTIVAL: Pogledajte ko je poneo titulu najboljeg glumca!

VELIKA PROMENA NATAŠE MILJKOVIĆ NAKON SKORO 15 GODINA: Jedino sam OVO ponela za uspomenu!

 


Kurir

Autor: 
Kurir