DechkoTzar obeležava četvrti rođendan

DechkoTzar obeležava četvrti rođendan 1Foto: Facebook / Braća Burazeri

Naziv brenda proizašao je istoimene pesme benda Red Zmaja, za koji su ova da momka radila majice 2001. godine.

Od ideje o pokretanju lokalnog brenda garderobe, Nikola i Nenad, Braća Burazeri, danas razmišljaju o izlasku i na strano tržište, a ono što je prethodilo uspehu ovog brenda bile su razne vrste vizuelne umetnosti, od crtanja grafita do dizajna za televiziju B92.

Dobar dizajn, kvalitet i originalnost bili su važniji od masovne proizvodnje, a istrajnost u principima učinila je da je Dechko tzar postane jedan od najprepoznatljivijih brendova streetwear garderobe u Srbiji. Da svaki proizvod bude kompletan, kako po pitanju izgleda i kvaliteta, tako i po pitanju pakovanja i cene, standard je od kog nikad nisu odustajali. Kako neko da kupi proizvod, a da se kod njega ne izazove osećaj da mu je nešto „prodato“, koncept je kom su Braća Burazeri težili od početka.

U Srbiji, posebno u današnje vreme, kako kažu oni, teško je postići veći uspeh kada si svemu ovome dosledan.

Kao i većina malih lokalnih biznisa, priča je krenula „gerilski“. Samostalno su izrađivali majice i dukserice i raznosili ih kupcima širom grada. Budući da ih je bilo sve više, nastala je potreba za pronalaskom novog načina prodaje, te je usledilo i otvaranje sopstvene radnje. U međuvremenu, osim majica i dukserica, svoj rad proširili su i na dizajniranje šolja, kačketa, čarapa, rokovnika, cegera, svega što, kako kažu, ljudima ulepšava svakodnevne rituale.

Jedan od momenata „probijanja“ bila je i serija majica sa motivima Beograda. Ono što ih je pokrenulo bilo je učiniti da „nešto što je opšteprihvaćeno“, majice sa motivima grada, predstave u novom svetlu, nalik na majice sa gradovima poput Berlina ili Njujorka, sa dobrim dizajnom i zanimljivim bojama.

Iz želje da na etiketi piše „Made in Serbia“, sva garderoba, nakon što materijal stigne iz inostranstva, šije se prema njihovim modelima, što rade upravo „njihovi ljudi“, a ono što im je cilj jeste ne upasti u zamke modne industrije.

Godišnjica otvaranja sopstvene radnje prilika je za sve ljubitelje dizajnerske odeće da u petak i subotu, 13. i 14. decembra, nabave komad garderobe sa popustom od 20 odsto, kao i da dobiju „rođendanski“ poklon.

PROMO TEKSTOriginal Article