Kupnja naočala preko interneta – što morate znati?

Sofisticirana mobilna tehnologija učinila je online kupnju sigurnim i jednostavnim odabirom. No budite oprezni jer nisu sve online trgovine jednake. Kakva je situacija s kupnjom naočala preko interneta?

Rezultati provedenih studija u industriji proizvoda povezanih s vidom otkrili su alarmantan broj problema sa žalbama na odgovarajuću dioptriju te kvalitetu naočala. Gotovo polovina naočala (44,8%) imala je krivu dioptriju ili sigurnosne nedostatke.

To ne znači da bi vam kupnja naočala preko interneta trebala biti zabranjena. Sve više i više ljudi odlučuje se na ovakvu vrstu kupnje jer odgovara njihovom životnom stilu i mnogo je zadovoljnih kupaca.

Optical Express

Ono što trebate je napraviti pametan odabir u vezi toga gdje ćete kupovati.

Postoji nekoliko stvari koje biste trebali uzeti u obzir prije narudžbe naočala preko interneta:

  • Trajnost naočala

Što vam znači imati nove naočale ako će se odmah slomiti ili će se leće lako ogrebati? Potražite internetske trgovine koje nude kvalitetne okvire. Imaju li izbor poznatih brendova? Uvjerite se da trgovina nudi visokokvalitetne polikarbonatne leće, zaštitu od ogrebotina i svjetlosnog odbljeska, kao i UV zaštitu.

  • Multifokalne, progresivne ili leće visokog loma

Privikavanje na multifokalne leće može biti kompliciran proces. Iz tog razloga, mnoge online trgovine ne ispunjavaju ove uvjete prodaje, no postoje i neke koje prodaju i ovakve naočale. Leće visokog loma slične su polikarbonatnima, no nešto su tanje i vrlo izdržljive. Preporučuju se za dioptrije od -4 pa na niže te od +3.50 na više.

  • Izbor naočala

Vjerojatno ćete željeti veći izbor oblika, uključujući i poznate brendove, kojima vjerujete. Ovisno o vašem osobnom stilu i aktivnostima, možda ćete trebati i više od jednih naočala. Ako očekujete popust na dodatne naočale, trebali biste tražiti internet trgovinu koja nudi i velik izbor kao i popuste na razne naočale.

  • Isprobavanje prije kupnje

Želite li vidjeti kako vam naočale stoje prije nego ih kupite? Neki od internet trgovina imaju virtualnu tehnologiju koja vam omogućuje da putem 3D aplikacije možete vidjeti kako vam okviri stoje iz svih kutova prije nego odaberete one koji vam najbolje pristaju. Neke od trgovina će dostaviti naočale do vaših vrata, kako biste ih mogli isprobati.

  • Pristajanje naočala

Važnost pravilnog „sjedanja“ naočala je vrlo velika. Uzmite u obzir dodatne troškove, ako bude potrebno. Ako okviri pravilno ne pristaju, ne samo da su naočale neudobne za nošenje, već mogu i pogoršati vizualne probleme i glavobolje, jer nećete gledati ispravno kroz leće.

  • Troškovi dostave

Prilikom online kupnje trebate u obzir uzeti postoje li i koliki su troškovi dostave te u kojem vremenskom periodu želite isporuku.

  • Povrat robe

Što će se dogoditi ako vaša narudžba ne ispadne onako kako ste očekivali? Pročitajte zakon o zaštiti potrošača prije i uvjete o povratku novca kako biste znali kako će trgovac reagirati na povrat robe.

Pročitajte sljedeće:
Veliki vodič pri odabiru savršenih naočala
Vodič za pravilno održavanje naočala
Što je kratkovidnost ili miopija? Uzroci, simptomi i liječenje
Senaptec Strobe naočale za savršene rezultate u sportu
Alergija – kako je spriječiti i liječiti?
Clive Russell, zvijezda serije „Igra prijestolja“, obavio zahvat ugradnje leća u Optical Expressu

Original Article