Domaća krema za uklanjanje ožiljaka koju možete napraviti sami!

Prilično je djelotvorna, eliminisaćete ožiljke u veoma kratkom vremenskom roku u koliko je budete svakodnevno koristili.

Sastojci za kremu:

– 4 kašičice meda

– 4 kašičice svježe cijeđenog soka od limuna

– jedno bjelance

Sastojke dobro izmiješajte,smjesu stavite direktno na ožiljak ostavite da djeluje 15 min, a zatim isperite proces ponavljajte maksimalno dva puta sedmično.

Ukoliko ga redovno budete ponavljali,u samo nekoliko sedmica ožiljci će nestati!

Rezultat slika za ožiljci

Evo savjeta koji vam još mogu pomoći!

Mnogi od nas imaju negdje neki ožiljak, kojeg nerado gledaju i ne znaju baš kako bi sebi pomogli. Imamo savjet za vas. Dobra vijest je ta da se taj problem sa dubljim ranama i ožiljcima može riješiti.

Ne govorimo o skupim i nekada rizičnim operacijama, već o domaćem lijeku, koji brzo i bez ikakvih neželjenih efekata može pomoći.

Ovaj tretman je poznat još od davnih vremena. Med njeguje  kožu, ubrzava zarastanje rana, regenerira tkiva i na kraju čisti ožiljak.

Za najbolje rezultate pomiješajte dvije kašike meda i dvije kašike  sode bikarbone i namažite na kritično područje. Mali peškir potopite u toplu vodu i stavite preko ožiljka. Držite na ožiljku dok peškir ne zahladi i obrišite preparat sa ožiljka.

Srodna slika

Riješite se bubuljica preko noći!

Sutra imate važan sastanak ili izlazak, a na licu vam je izbio itekako vidljiva bubuljica. Ovaj scenarij smo svi doživjeli barem jednom u životu. Pokušali smo ukloniti bubuljicu na razne načine, a samo bismo pogoršali stanje. Postoji rješenje za smanjenje upale. Time nećete u potpunosti ukloniti bubuljicu, ali ćete smanjiti upalu i lakše ga prikriti kozmetikom.

2 jednostavna koraka za liječenje prištića preko noći

Prvo ćemo smanjiti oteklinu, crvenilo i bol, a zatim ubrzati liječenje i prikriti ostatak.

Korak 1: Led

Dobro očistite i operite lice. Zamotajte kocku leda u papirnati ručnik ili gazu. Držite led na prištiću 5 minuta i uklonite led s lica na 5 minuta. Ponavljajte postupak 20 do 30 minuta. Odmah biste trebali primijetiti smanjenje crvenila i otekline.

Korak 2: Glina

Glinom možete ukloniti mrtve ćelije kože koje začepljuju pore i bakterije, i dodatno smanjiti upalu. Nanesite malo maske ​​od gline izravno na bububljicu i ostavite da djeluje preko noći. Glina izvlači nečistoću i djeluje protuupalno. Za još bolje rezultate, pokušajte pronaći masku od gline s dodatkom salicilne kiseline, glikolne kiseline, cinkovog oksida i sumpora. Ova moćna kombinacija će osigurati potpuno nestajanje prištića.

Rezultat slika za glina na lice

Ujutro se nećete probuditi s besprijekornim tenom, ali će prištić biti puno lakše prikriti korektorom ili puderom. Ako ste imali mali bubuljicu, postoji mogućnost da zaista nestane u potpunosti!

Akne na ovim djelovima lica ukazuju na ozbiljnu bolest!

Drevna ajurvedska tehnika i kineska medicina smatra da disbalans koji se javlja u našim tijelima s pojavom bubuljica i akni na koži. Na mapi lica koja je nastala prije skoro deset hiljada godina iscrtane su veze između pojedinog dijela lica i organa.

BRADA

Uporne promjene na bradi ukazuju na poremećaj hormonske ravnoteže,ali i na nedostatak hranjivih materija.

RJEŠENJE: Uravnotežena ishrana, treba izbegavati i tešku, masnu, začinjenu hranu, kao i kofein, koji remete normalan rad hormona. Pored toga boravite na svižem vazduhu i idite na duge šetnje.

Rezultat slika za bubuljice na bradi

T-ZONA I ČELO

Razne promjene na čelu,predjelu između obrva nastaju usled problema sa bešikom  kao i varenje,  kao i zbog previše unosi masna i industrijski prerađena hrana. Visok insulin pak diže nivo androgena, koji dalje stimuliše produkciju sebuma i zatvara pore, što dovodi do bubuljica.

RJEŠENJE: Detoksikacija,unos mnogo veće količine obične vode, voća i povrća.

NOS

Bubuljice koje se često pojavljuju na nosuukazuju na probleme slabe cirkulacije, nedostatkom vitamina B, ali i na visok pritisak.

RJEŠENJE: Manje masne hrane,oza vitamina B u obliku suplementa takođe će pomoći kao i maske za kožu.

Rezultat slika za bubuljica na nosu

OBRAZI

Na obrazima se nalazi mnoštvo malih krvnih sudova te ukazuje na stanje pluća. Bubuljice na obrazima mogu biiti zbog bakterije koje se na lice prenose sa mobilnog telefona i ruku.

RJEŠENJE: Alergološko ispitivanje, kojim se iz ishrane, bolja higijenu ruku, kao i da pazite čime sve dodirujete obraze,te čistite četku za puder, sunđer za rumenilo…