Domaća smjesa kojom se sijede uspješno uklanjaju i to bez izlaganja hemikalijama!

Na primjer, aktivnost koja je jednostavna kao što je trčanje (ako nije pravilno obavljena) može uzrokovati neke problemes  kostima, međutim, tijelo ima svoje metode za popravku te štete. Nažalost, ne možemo reći isto o kosi i šteti od koje pati. Kosa je izuzetno delikatna, a čak i promjena vremena može utjecati na nju, ali to nije jedina stvar.

Kao i svaki drugi organi tijela, kosa treba da primi hranljive sastojke potrebne za ijlep i zdrav izgled. Iz tog razloga možemo reći da je zdrava kosa kombinacija dobre ishrane, starosti, njege i odgovarajućih klimatskih uslova i hormonske ravnoteže.

Image result for Tretman kako bi se prirodno uklonila siva kosa bez izlaganja hemikalijama

Međutim, postoji nekoliko načina koji nam mogu pomoći da je svilenkasta na dodir i zdrava.

Čak i ako ne možemo kombinirati gore pomenute faktore, postoje načini koji nam pomažu da imamo veoma lijepu kosu. Mnogi od njih su vezani za prirodne lijekove, kao što je slučaj sa onima o kojima ćemo sada razgovarati sa vama.

Sastojci:

-Đumbir: (Trebaće nam 1 korijen ove biljke)
-Maslinovo ulje (1 kašika)
-Med (1 kašika)

Related image

Pa sada idemo sa pripremom i njegovom upotrebom:

Priprema ovog kućnog lijeka za kosu uopšte neće biti teška, do te mjere da ćete biti iznenađeni. Moramo samo iscijediti sok iz korijena đumbira. Konačno, nalijte tečnost u posudu pored ostalih dvije supstance i dobro miješajte. To će biti dovoljno da imamo za tretman kose.

Image result for Tretman kako bi se prirodno uklonila siva kosa bez izlaganja hemikalijama

Ova supstanca treba da se primijeni na kosu jednom nedeljno sa mokrom kosom. Trebalo bi da pustite da djeluje oko 40 minuta. Kako vreijme prolazi, možete nositi kapicu za kupanje, tako da ne isprljate svoju odjeću. Na kraju, opet ćemo oprati kosu sa našim šamponom i puno vode.

Druge ključne prednosti koje đumbir može donijeti našoj kosi su:
-Aktivira dotok krvi u kapilarnoj koži
-Ubrzava rast kose
-Gušća kosa
-Eliminiše perut

Image result for Tretman kako bi se prirodno uklonila siva kosa bez izlaganja hemikalijama