Pomiješala je bananu, pivo i još 2 sastojka, a onda je sve to namazala na glavu.Ostala oduševljena rezultatima…

61

Gubljenje kose je jedan od problema od kojeg pate veliki broj ljudi.

Postoje mnogi tretmani za ovaj problem, ali su puni hemikalija i često nam ne daju prave rezultate.

Evo šta treba da uradite.

  • Prvo odvojite žumance u činiju
  • Dodajte polovinu banane
  •  pola čaše pive dodati
  •  organski med

Sve sastojke bi najbolje bilo da stavite u blende kako bi smjesa postala homogena.

Kada je smjesa pripremljena na ugroženo područje i ostavite da djeluje nekoliko sati.

Ukoliko osjećate toplotuto je znak da lijek djeluje.

Za najbolje rezultate ovaj proces.

Rezultat slika za Pomiješala je bananu, pivo i još 2 sastojka, a onda je sve to namazala na glavu.

Zaustavite opadanje kose.

U koliko želite da budte zdravi morate se hraniti zdravo, evo prirodnig lijeka koji je nevjerovatno zdrav!

Potrebni sastojci:

  • 4 limuna
  • 200 g ulja lanenog sjemena
  • 3 čehna bijelog luka
  • 1 kg meda

Priprema je vrlo jednostavna sve štp treba uraditi jeste da očistite češnjak, stavite u blender sa ostalim sastojcima. Nakon toga sve zajedno staviti u frižider, te konzumirate 3 puta dnevno, najbolje pola sata prije obroka.

Konzumiranjem ovog lijekaosjetit će te se mnogo bolje, jer su ovi sastojci bogati vitaminima, mineralima.Pored toga ovi sastoci ubijaju ćelije raka!

Vaša koža, kosa će biti zdravija. Ojaćat ćete vid.

Rezultat slika za Pomiješala je bananu, pivo i još 2 sastojka, a onda je sve to namazala na glavu.

Zašto vam opada kosa?

Ispadanje kose u određenoj mjeri potpuno je normalno i tu govorimo o sezonskom ispadanju koje se javlja u jesen i povezuje se s godišnjim fluktuacijama hormona štitnjače. Normalnim možemo smatrati gubitak od 100 dlaka dnevno dok gubitak veći od 300 dlaka zasigurno znači neke zdravstvene probleme ili probleme koje ste sami stvorili neadekvatnom njegom ili agresivnim tretmanima poput blajhanja primjerice. Naravno, dlake ne morate i ne možete brojati, no zasigurno možete primijetiti ako se u češlju ili u odvodu nakon tuširanja nađe zabrinjavajuće povećan broj. Razloga može biti puno, a ovo su najučestaliji.

Uzroci mogu biti:

Nakon poroda

Tijekom trudnoće gusta i bujna kosa jedan je od onih detalja zbog kojih žene “blistaju”, no, nakon poroda očekujte povećano ispadanje kose i to zbog hormona estrogena čija je razina bila veća tijekom trudnoće, a sada se vraća u normalu. Kosa će se vratiti u prvotno stanje negdje nakon godinu dana od rođenja bebe.

Vezanje repa

Stegnute frizure poput repa, punđi i pletenica djeluju kao popriličan stresor na kosu i mogu dovesti do takozvane vučne alopecije koja će uzrokovati ćelava mjesta na tjemenu te “povući” mjesto gdje se kosa spaja s čelom. Izbjegavajte takav tip frizura na dnevnoj razini.

Opadanje kose može biti uzrokovano policističnim jajnicima.

Poremećaj sistema endokrinih žlijezda među ženama je čest i pojavljuje se u reproduktivnom periodu, zove se sindromom policističnih jajnika.

Fascinantno kod sindroma policističnih jajnika je da je polovina od 20 miliona žena koje ga imaju u svijetu čak i ne zna da to imaju. Još jedna strašna stvar je to da može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema kao što su bolesti srca i dijabetes. Sindrom policističnih jajnika (PCOS) znači da jajnici sadrže malo tečnosti – folikula – koje se nalaze u svakom jajniku.

Tačan uzrok PCOS je još uvijek nepoznat, ali se vjeruje da se pojavljuje kada višak inzulina uzrokuje povećanu proizvodnju muških hormona – androgena.

Rezultat slika za opadanje kose