Efikasno rešenje za hemoroide – operacija THD metodom

Efikasno rešenje za hemoroide - operacija THD metodom 1Foto: Promo

Najčešće se javlja kod starijih ljudi koji se ne kreću dovoljno, imaju višak kilograma i pate od hroničnog zatvora. Ovo benigno, mada vrlo neprijatno oboljenje, često je i kod trudnica, ali i kod svih koji se nepravilno hrane. Nekada nastaje i usled povećanog pritiska u stomaku, izazvanog drugim bolestima.

Kada problem uzme maha, odnosno kada se ne može više rešavati medikamentima, preostaje operacija hemoroida.

Bolni problemi koji ne prolaze sami od sebe

Sami po sebi, hemoroidi su prirodno okruženje anusa, sa funkcijom obezbeđivanja kontinencije, i predstavljaju problem tek kada dođe do patološkog uvečanja. Sastoje se iz venskog i vezivnog tkiva. Uvećanje hemoroida se dešava usled zadržavanja i gomilanja krvi na spojevima vena i arterija u analnoj regiji.

Uvećani hemoroidi mogu biti spoljašnji i unutrašnji. Spoljašnji hemoridi su spolja vidljivi, skloni su krvarenju i ispadanju (prolapsu). Unutrašnji hemoroidi se nalaze unutar završnog dela debelog creva i mogu da ispadaju, da pucaju ili da budu uklješteni.

U početnim stadijumima bolesti krvarenje je blago i staje nakon primene konzervativne terapije. Kada se javi neprijatno ispadanje hemoroida, u početku ih je moguće prstima vratiti unutra, dok se vremenom situacija usložnjava i to više nije moguće.

Često se pacijenti javljaju prilično kasno lekaru, kada su uvećani hemoroidi već u trećem ili četvrtom stadijumu razvoja. Dakle kada hemoroidi koji ispadaju se ne mogu vratiti prstima i kada ne prestaju da krvare. Ili kada dođe do obilnog krvarenja i uklještenja. Tada je doslovno jedino rešenje operacija hemoroida.

Minimalno invanzivna operacija hemoroida

Pacijenti su dugo izbegavali da se jave lekaru zbog problema sa hemoroidima znajući da ih čeka teška operacija odstranjivanja hemoroida. Radilo se o klasičnoj metodi koja je zahtevala dug oporavak tokom kod su pacijenti bili prinuđeni da trpe velike bolove.

Danas je ta metoda uglavnom stvar istorije, a zamenile su je druge, pre svega THD metoda. Operacija hemoroida THD metodom (transanalna hemoroidalna dearterijalizacija) je vrlo komforna za pacijente i spada u minimalno invanzovne metode.

THD metoda je bezbolna, sa vrlo kratkim periodom oporavka i sa neuporedivo manjim rizikom od komplikacija u odnosu na klasičnu metodu. Te prednosti je čine vrlo popularnom metodom rešavanja problema hemoroida u celom svetu.

Operacija hemoroida THD metodom se obavlja pomoću specijalnog THD aparata kojim se pronalizi šest hemoroidalnih arterija, koje se podvezuju. Time se zaustavlja punjenje hemoroida krvlju i eliminiše uzrok bolesti.

THD metoda je vrlo efikasna i hemoroidi se gotovo nikad ne vraćaju. Operacija se izvodi u okviru jednodnevne hirurgije i pacijent, u zavisnosti od opšteg stanja i obima zahvata, može da isti dan napusti bolnicu ili da ostane jedan dan.

Operacija hemoroida cena

Ovu operaciju možete obaviti u Atlas opštoj bolnici po akcijskoj ceni od 115.000 dinara i trajno se rešiti ovog problema.

Oporavak

Nakon operacije pacijenti treba da miruju nekoliko dana, a zatim se mogu vratiti svojim uobičajenim aktivnostima. Potrebno je u predstojećem periodu osigurati unos dovoljne količine vode i vlakana kroz hranu kako se ne bi stvarao pritisak na operisanu regiju.

Pacijenti se uglavnom vrate svojim lakšim aktivnostima kroz jedan do dva dana od operacije hemoroida THD metodom.

PROMO TEKST

Podržite nas članstvom u Klubu čitalaca Danasa

U vreme opšte tabloidizacije, senzacionalizma i komercijalizacije medija, duže od dve decenije istrajavamo na principima profesionalnog i etičkog novinarstva. Bili smo zabranjivani i prozivani, nijedna vlast nije bila blagonaklona prema kritici, ali nas ništa nije sprečilo da vas svakodnevno objektivno informišemo. Zato želimo da se oslonimo na vas.

Članstvom u Klubu čitalaca Danasa za 799 dinara mesečno pomažete nam da ostanemo samostalni i dosledni novinarstvu u kakvo verujemo, a vi na mejl svako veče dobijate PDF sutrašnjeg broja Danas.

Učlani seOriginal Article