Ema Votson donirala milion funti za borbu protiv seksualnog zlostavljanja

Zvezda serijala filmova o Hariju Poteru Ema Votson donirala je milion funti za novu kampanju namenjenu pomoći osobama pogođenim seksualnim uznemiravanjem.

Njena donacija podudarila se sa otvorenim pismom koje je potpisala zajedno sa gotovo 200 britanskih i irskih umetnica koje su pozvale na sprečavanje seksualnog uznemiravanja na poslu, prenosi BBC.

Među glumicama koje su potpisale pismo objavljeno u Observeru su Ema Tomson, Kira Najtli i Ema Votson.

Žene su prisustvovale večerašnjoj dodeli britanskih filmskih nagrada BAFTA u Londonu rekle su da će nositi crno na ceremoniji u znak solidarnosti sa pokretom iz Holivoda “Vreme je isteklo” (Time’s up) pokrenutim posle pojavljivanja navoda o seksualnom uznemiravanju filmskog producenta Harvija Vajnstajna.

U pismu se navodi da je ceremonija BAFTA vreme da se proslavi “izuzetan trenutak prekogranične solidarnosti i jedinstva okupljanjem i pretvaranjem pokreta u međunarodni”. Kako se navodi “ovaj pokret je veći od samo promena u našoj industriji”.

Ema Votson jedan je od prvih donatora u brtitanski Fond pravde i jednakosti. Fond je osnovalo 190 žena koje su potpisale pismo, sa grupom od još 160 osoba, uključujući profesore, aktiviste i humanitarne radnike da pomognu žrtvama da imaju pristup podršci i pravdi. Kira Najtli i Tom Hidlston dali su po 10.000 funti.