Energija za svaki dan

Patite li od iscrpljenosti i tjelesnog umora? Smanjenje unosa kalorija može imati negativan utjecaj na razinu Vaše energije, što za posljedicu ima razdoblja tjelesnog umora. Guarana može dati oživljavajući poticaj, lako se apsorbira i brzo djeluje.

Amazonski indijanci koriste je već stoljećima kod napetosti, glavobolja i bolova, te kao tonik za cijeli organizam. Razvijajući prema njoj posebno štovanje kao prema daru bogova, indijanci su je proizvali Paullinia Cupana, što u prijevodu znači skriveno oko.

Guarana okrepljuje
Guarana sadrži alkaloid guaranin koji spada u grupu kofeina (derivat), ali za razliku od običnog kofeina koji uzbuđuje i zagrijava trošeći energiju organizma, guaranin i ostali aktivni sastojci guarane osvježavaju i relaksiraju organizam. Kako guarana zbog sadržaja masnih tvari nije lako topiva u vidi, guaranin se u tijelu sporije oslobađa, osiguravajući kontinuitet proizvodnje energije kroz razdoblje od nekoliko sati, bez naglog pada energetske razine. Guaranin dodatno stimulira razgradnju i migraciju lipida iz masnog tkiva te tako ubrzava proces sagorjevanja masnoća u energiju.

Kako djeluje naša svakodnevna kavica?
Kofein prisutan u kavi i raznim gaziranim pićima topiv je u vodi i zahvaljujući brzoj apsorpciji u tijelu djeluje već nakon 10-ak minuta. Međutim, naglo oslobođena energija djelovanjem kofeina ubrzo ima i svoj nagli pad, dovodeći do samo kratkoročnog energetskog skoka uz posljedično zagrijavanje i uzbuđenje organizma. Ovo kratkoročno svojstvo posebno negativno dolazi do izražaja kada, na primjer, krećemo na duže putovanje ili kad se pripremamo za ispit.
Veliko zanimanje za ovu fascinantnu biljku iz amazonskih posljedica je njezine mistične prošlosti i modernog saznanja o njenom okrepljujućem djelovanju. Poznati magazin za žene Elle reklamira upotrebu guarane svojim čitateljicama sljedećim riječima: Guaranu ne treba uzimati ako se spremate na spavanje, ali ako želite plesati….
Upotreba:1-2 tablete dnevno. Preporučujemo smanjenje unosa kave osobama koje konzumiraju u većim količinama. Predlažemo uzimanje 1-2 tablete Guarana poslije doručka oko 11 sati i po potrebi još 1-2 uz sljedeći obrok, poslije ručka oko 15 sati. Može se uzeti u bilo koje doba dana, ovisno o specifičnim potrebama pojedinca (studenti, vozači, produženi radni dan, iscrpljujući kućanski poslovi, sportaši, itd…. )
Saznajte više o Guarani na Wellness Lifestyle stranici.
www.nrg-fit.com