Evo kako da te ne bole noge od štikli

Najviše mrzite to što gde god da krenete u štiklama morate da nosite ravnu obuću da biste se u jednom trenutku preobuli. A šta kažete da isprobate ovaj trik?

Kako da nosite cipele s visokom potpeticom i pritom izbegnete neprijatnosti i bol u nogama, jedno je od ključnih ženskih pitanja kad je reč o modi.

Kaže se kako žena za lepotu i eleganciju treba malo stisnuti zube i trpeti. Te uzrečice s kojom se ne bi svi složili, verovatno ste se i sami setili svaki put kad ste u svojim omiljenim štiklama nažuljali stopala ili trpeli nesnosnu bol.

Već zasigurno znate da silikonski jastučići za cipele s visokom petom dosta pomažu. Napravljeni od silikonskog gela, stavljaju se u prednji deo cipele da noga ne bi klizila prema napred pa da biste izbegli bolne tabane i nastajanje žuljeva. Takođe možete isprskati stopala suvim šamponom kako ne bi klizila napred.

Ali ovde vam predlažemo nešto drugo…

Vašim mukama je došao kraj jer rešenje itekako postoji!

Radi se o triku za koji vam je potreban flaster ili medicinski selotejp.

Zalepite, odnosno spojite treći i četvrti prst (ako brojite od palca) flasterom ili medicinskim selotejpom i spremni ste za izlazak!

Zašto ovo deluje?

Ovaj trik je utemeljen na medicinskoj teoriji – između dva gore spomenuta prsta skriva se živac koji stvara bol u nogama.

Kad se prsti zalepe, manji je pritisak na tom živcu što donosi lakše podnošenje visokih potpetica.

Naravno, ovaj trik nemojte da izvodite ako imate otvorene cipele i ni u kom slučaju nemojte prečvrsto da zalepite prste!