HIT OVOG LETA: Rešite se celulita uz pomoć prostog pilinga od peska!HIT OVOG LETA: Rešite se celulita uz pomoć prostog pilinga od peska!

Jedan od najboljih prirodnih pilinga za kožu možete naći na plaži ovoga leta i potpuno je besplatan.

Fin a zrnca peska sevršena su za uklanjanje mrtvih ćelija sa kože, a učiniće i da ona izgleda potpuno obnovljeno i prelepo.

celulit resiti

Kako bi koža ostala zdrava i zaštićena od preranog starenja, trebalo bi da radite piling barem jednom nedeljno, a piling od peska čini se kao idealno rešenje.

Plaža je poput prave banje na otvorenom – morska voda je neverovatan izvor minerala i sastojaka koji su idealni za regeneraciju dermisa i mogu da pomognu sa aknama.

Sa druge strane, pesak sa plaže je veoma fin prah koji je savršen za čišćenje i podmlađivanje kože jer je idealan za uklanjanje nečistoća i nesavršenosti sa kože, odličan je a omekšavanje kože i pomaže cirkulaciji o tako nam pomaže u borbi protiv celulita i pomorandžine kože na pojedinim delovima tela.

Sve što vam je potrebno jeste da napunite kofu peskom dok ste na moru i ponesete ga sa sobom. Najbolje je da izaberete što finiji i sitniji pesak, jer krupnija zrna mogu u pojedinim slučajevima dovesti do iritacije kože.

Takođe, imajte na umu da se ovaj piling koristi samo za kožu tela i trebalo bi da izbegavate njegovo nanošenje na kožu lica i vrata jer je ona delikatnija.

Najlakši način da napravite ovaj piling jeste da pomešate 3 velike kašike peska sa 2 supene kašike najobičnijeg losiona za kožu koju svakodnevno koristite. Ove količine mogu biti promenjene u zavisnosti od vaših potreba.

Takođe, važno je da losion odgovara vašem tipu kože – normalna, masna, suva, osetljiva…

Kako bi rezultati bili savršeni, preporučujemo da pratite sledeće korake:

– Piling stavljajte na vlažnu kožu kako biste izbegli iritaciju

– Nanosite ga blagim kružnim pokretima kako biste stimulisali krvotok na tom delu tela

– Nikako ga ne stavljajte na oštećenu kožu ili osetljive delove tela kao što su vrat, grudi ili genitalije

– Nakon nekoliko minuta uklonite smesu tako što ćete je isprati toplom vodom

– Ako želite da poboljšate efekte i ubrzate eliminaciju celulita možete koristiti lufu

izvor: 24sata