Holografska hipnoza: nova tehnika za odvikavanje od cigareta

Foto: Profimedia

Hipnoza nije ništa ni misteriozno ni komplikovano, to je jezik unutrašnje komunikacije između naše svesti, koja se bavi spoljnim dešavanjima putem čula, i naše podsvesti, koja se bavi našim unutrašnjim dešavanjima putem osećanja.

Hipnoza omogućava direktan pristup onom delu našeg uma koji čuva i pokreće sve naše stavove, navike i automatske reakcije. Da li je hipnozom moguće rešiti neke, naizgled nerešive probleme ili čak i bolesti? 

Odgovor smo potražili od Toma Rajana, kliničkog psihoterapeuta iz Irske, koji prvi put u našoj zemlji drži seminar “Holografske samohipnoze”. 

Zašto holografska? Upravo zato što je svaka informacija o celovitosti funkcionisanja organizma zapisana u svakoj našoj ćeliji.

“Hipnozom izazvano stanje predstavlja naše interno stanje koje nam olakšava prihvatanje novih ideja i ponašanja. U skladu s tim, osoba pod hipnozom nalazi se u najprijemčivijem mogućem mentalnom stanju tj. raspoloženju, otvorena za nove ideje i spremna za učenje. Hipnotičko stanje omogućava toj osobi da prihvati sve ono što za nju ima smisla i učini to novo znanje sastavnim delom svoje realnosti. Upravo tako koristim hipnozu prilikom odvikavanja od pušenja. Svojim pacijentima dajem pismenu potvrdu s kojom mogu doći na besplatan tretman ukoliko u bilo kom trenutku počnu ponovo da puše, a uspešnost ove metode je 95 odsto ” naglašava naš sagovornik.

Svako od nas i po nekoliko puta u toku dana bude u stanju hipnoze. Možda je najlakše to stanje objasniti na primeru koji je svako od nas doživeo. Setite se đačkih dana kada sedite na času dok profesor predaje neku lekciju. Postaje vam dosadno, pa se sakrijete iza druga koji sedi ispred vas, zagledate se u jednu tačku i odlutate… Takvi trenuci imaju potpuno istu frekvenciju moždanih talasa kao i za vreme hipnoze. Ne gubite svest, ne morate čak ni da zatvorite oči, a opet imate osećaj da ste bili upravo tamo gde su vaše misli odlutale.

Pročitajte na sledećoj strani više detalja o ovoj delotvornoj tehnici…