Imate problema sa crijevima: Najbolje je da probate ovu 5.000 godina staru tehniku za njihovo čišćenje!

Pritiskom na ovu tačku ćete ojačati imunološki sistem, sistem za varenje,smanjiti nadutost želuca i menstrualni bol,reproduktivni sistem,osloboditi plinova i dijareje.

Pritisnite ovu tačku zatim duboko udahnite, to činite dok stojite, sjedite ili u ležećem položaju gdje će te noge i leđa staviti na pod.

Redovnu praksa ove drevne će pomoći ljudima koji pate od ovisnosti, jer će te na taj način riješiti njihove emocionalne stabilnosti.

Evo kako zaustaviti zatvor!

Sastojci:

  • 100 gr suhih šljiva bez koštica
  • 100 gr livadskog meda
  • 100 gr suhih smokava
  • 10 gr usitnjenog lista biljke sene (lat. Senna Cassia, Senna Angustifolia)

Suho voće sameljite i dodajte senu i med, držite u hladnjaku i svake večeri konzumirate po žličicu.

Svi ovi sastojci su odlični za “otvaranje”,dokazano učinkovita u sprječavanju zatvora. Sena je biljka rasprostranjena u tropskim područjima, Arabije i Indije, Afrike gdje raste u obliku grma dostižu visinu do 300 centimetara. Ovo cvijeće je postavljeni u parovima, a plod sene je plosnat.

Rezultat slika za patite od zatvora

Izbjegavajte ovu hranu!
Mliječni proizvodi

Mlijeko i sir mogu blokirati probavu. To ne znači da morate u potpunosti izbaciti mliječne proizvode nego promijenite izbor namirnica. Odaberite jogurt s probioticima, dobrim bakterijama koje pogoduju probavnom traktu i rješavaju zatvor.

Brza ili gotova hrana

Gotova jela su praktična, no nezdrava. Većina gotove hrane sadrži premalo vlakana koja su potrebna za zdravlje crijeva i redovitu probavu.

Pržena hrana

Pržena hrana je puna masti i teško se probavlja. Hrana bez dovoljno vlakana se sporo probavlja. Hrana koja sporo prolazi kroz debelo crijevo, s vremenom postaje dehidrirana, što ju čini tvrdom i suhom.

Jaja

Jaja su bogata proteinima, ali siromašna vlaknima. To ne znači da ih morate izbjegavati, nego uz njih dodati namirnicu koja je bogata vlaknima, poput špinata.

Meso

Meso obiluje proteinima i mastima, ali opet nedostaju vlakna. Kombinirajte meso s raznim povrćem koje će pomoći mesu da lakše prođe kroz probavni trakt.

Slatkiši

Kolači, keksi i ostali slatkiši, sadrže rafinirani šećer i masti, a malo vlakana i tekućine. Zamijenite slatkiše voćnim jogurtom i dodanom zobi. Probava će vam biti zahvalna.

Rezultat slika za patite od zatvora

Bijeli hljeb

Bijelo brašno i njegovi produkti uzrokuju suhu i tvrdu stolicu. Birajte kruh od cjelovitih žitarica.

Kofein

Kava ponekad može imati i laksativni učinak, no većinom uzrokuje konstipaciju. Kofein u kavi ili bezalkoholnim pićima zadržava vodu u organizmu.

Alkohol

Alkohol djeluje slično kao i kofein. Ako nikako ne možete izbjeći konzumaciju alkohola, uz piće povremeno popijte i malo vode. Također je preporuka nakon svakog pića popiti čašu vode.