Izliječite candidu ovim prirodnim lijekom

75

Gljivične infekcije najviše zahvataju spolne organe, usnu šupljinu, nokte i pojas ispod nabora kože . Najčešći simptomi pojave gljivične infekcije su crvenilo, peckanje, osip, svrab, otečenost,i neprijatan miris. Nokat koji je zahvaćen gljivicama na početku infekcije će imati žućkastu boju koja u poodmaklom stadiju bolesti može dobiti zelenu ili čak potpuno crnu boju. Nokat također zadebljati i početi da se odvaja od prsta. Ukoliko se ne liječe na vrijeme, gljivice mogu u potpunosti uništiti nokat.

Uzroci zbog kojih nastaju gljivične infekcije su brojni, među kojima je pad imuniteta, nedostatak određenih minerala u organizmu, dugotrajna upotreba antibiotika, pretjerano lučenje znojnih žlijezda, loša lična higijena, te upotreba nečistog veša.

Strpljenje i upornost najvažnije je u borbi protiv gljivica, kao i temeljit pristup liječenju. Da bi liječenje gljivica bilo što uspješnije treba se poslužiti svim raspoloživim sredstvima a na raspolaganju su nam naravno i provjereni prirodni lijekovi.

Sastojci:

– 1 čaša jogurta
– 2 čehna belog luka
– 1 mrkva, po pola kašičice đumbira i cimeta

Priprema:

Izrendajte mrkvu, bijeli luk i đumbir pa sve dodajte u jogurt.

Dodajte i cimet. sve lepo izmešajte, ostavite da malo odstoji i jedite kao salatu 1 x dnevno

Jedan od najbržih načina je da uzmete nešto što smanjuje upalu, i nadraženost pa grlo manje boli. U slučaju da nemate, kupit ćete bez recepta.

Čim osjetite peckanje, uzmite mlake vode s soli pa grgljajte. To možete učiniti nekoliko puta na dan. Prpeoručuje se slaganje otopine od čaše vode i pola kašičice soli. Nakon grgljanja ispljunite.

Razne pastile  odmah će olakšati bol. U apoteki ćete odabrati razne vrste. Takođe mogu pomoći i sprejevi.

Ako ste počeli i kašljucati kupite sirup jer ćete spriječiti razbolijevanje te izdržati radni dan.

Bitno je da pijete čaj ili vodu. Tekućina će ispirati bolno grlo. Dobro će doći i domaća čorbica.

Birajte biljne čajeve koji će ojačati imunitet, ali pripazite da ne bude vrelo.

Topla čorba će pomoći pa je jedite. Ako se pitate zašto , odgovor je – natrijum u čorbi djeluje protuupalno. Osim toga, grlo može biti gore kada gutate hranu.

Iako ovo nije brz način, jako je važan. Tako ćete lakše izboriti bitku s infekcijom. Većina upala izazvana je virusom.

Ako je jaka grlobolja, otiđite ljekaru jer je moguće da imate bakteriju. No nemojte poduzimati prije nego što napravite bris grla.

Hrana je bitna stavka, pa izbjegavajte nezdravo. Možete piti i limunadu s malo meda.

grlo-grlobolja