Izvanredan napitak koji obnavlja čvrstinu kostiju i podmađuje kosti za samo mjesec dana!

“Zlatno mlijeko” pomaže kod ispiranja naslaga soli, te se koristi za hematopezu, debelo crijevo, nervni sistem  kao i za koštano tkivo.Ovaj napitak pomaže kod produženju mladosti, normalizuje cio probavni sistem.

Moramo naglasiti da je popularanliejk u Rusiji.

Za početak pripremiti pastu od kurkume:

 

  • 40 gr kurkume u prahu
  • 100-150 ml vode

Naspite kurkumu u prahu u vodu,promješajte i ostavite da prokuha. Nakon toga kuhajte 8 minuta, dok se ne zgusne.Dodajte dodajte malo vode i smejsa treba ličiti na jogurt.

Za to vrijeme pripremite mlijeko:

2 kašike (40 ml) sirovog bademovog ulja

250 ml mlijeka

med po ukusu

Mlijeko prokuhajte i dodajte bademovo ulje, naspite u šolju i dodajte 1 kašičicu paste od kurkume.  Sve to zasladite po ukusu, ovu pastu čuvajte u frižideru.

“Zlatno mlijeko” preporučuje se piti na prazan stomak,te da se konzumira 40 dana. Dva puta godišnje po 40 dana.

Image result for zlatno mlijeko

U ovom članku ćemo vam reći koje namirnice biste trebali  izbjegavati u koliko imate bolne zglobove.

Šećer – Smanjite upotrebu klasičnog šećera kao zaslađivač koristite med. Izbjegavajte vještačke sokove jer su mnogo nezdravi te će samo pogoršati vaše stanje.

So – Smanjite unos soli,jer u koliko ga unosite u velikim količinama može doći do srčanog udara, također uništiti vaše bubrege.

Bijelo brašno također izbjegavajte,koristite isključivo crno.

Kukuruzno ulje ne upotrebljavajteu koliko imate problema sa zglobovima.

Nikako ne konzumirajte pivo čak i uzrokuje bolove u zglobovima, jer sadrži gluten koji još pogoršava stanje.Osim piva izbjegavajte i druga alkoholna pića.

Rezultat slika za pivo

Kurkuma je ne samo lijep, jak začin koji se koristi u mnogim jelima.To je  i lijek koji se koristi posljednjih 4500 godina. Začin kurkuma ima protuupalna svojstva i može liječiti zagušenja,modrica i drugih kožnih bolesti,crvenilo kao i upalne zglobove i artritis.

Kurkumin je aktivni sastojak u kurkumi i ima anti-upalna,i antivirusna dejstva. Pored toga ovaj začin sprječava bakterijske infekcije ublažava upalu i bol.Sve što treba uraditi jeste pomiješajte kurkumu s lanenim uljem i dodajte đumbir. Dobit će te tijesto, koje će te staviti na bolno mjesto.

Također, ova smjesa se koristi i kod nas za:

  • čišćenje lica i tretman za akne
  • liječenje raka
  • poboljšava oralno zdravlje i higijenu
  • smanjenje upala
  • smanjenje psorijaze
  • liječi ekceme
  • Smanjuje znakove starenja

Lindi Faulkner je 2015 godine dijagnosticiran artritis. Od tog trenutka ona pokušava da ga liječi sa mnogo različitih tretmana,ali i lijekova protiv bolova.

Sve to ima vrlo malo uspjeha, te pomaže samo u kraćem vremenskom periodu. Bez obrziora šta to ona koristila, bol u zglobovima postajala je samo gora, te je vremenom prešla i na vrat i leđa.

Image result for bol u zglobovima

Međutim Lindi je jednog dana dobila recept od svoje prijateljice te je u pčaju odlučila da ga proba.

Počela je da konzumira napitak koji se satoji od kašike meda i jabukovog sirćeta, i malo tople vode. Tu smijesu konzumirala je svaki dan i to ujutro na prazan želdac i pred spavanje.

Nakon što je dvije sedmice ponavljala procesa njen bol se znatno smanjio, to se desilo prvi put od kako se bolest pojavila.

Bolest je bila skoro izlječena! Naravno ne može se vratiti u prvobitno stanje kakva je bila prije bolesti ,ali je naučila ona sama ovu bolest kontroliše i samim tim uspori.

Terapija koju joj je propisao njen doktor je jako agresivna, tako da je više odmagalo, nego pomagalo.

Jedan od najbržih načina je da uzmete nešto što smanjuje upalu, i nadraženost pa grlo manje boli. U slučaju da nemate, kupit ćete bez recepta.

Čim osjetite peckanje, uzmite mlake vode s soli pa grgljajte. To možete učiniti nekoliko puta na dan. Prpeoručuje se slaganje otopine od čaše vode i pola kašičice soli. Nakon grgljanja ispljunite.

Razne pastile  odmah će olakšati bol. U apoteki ćete odabrati razne vrste. Takođe mogu pomoći i sprejevi.

Ako ste počeli i kašljucati kupite sirup jer ćete spriječiti razbolijevanje te izdržati radni dan.

Bitno je da pijete čaj ili vodu. Tekućina će ispirati bolno grlo. Dobro će doći i domaća čorbica.

Birajte biljne čajeve koji će ojačati imunitet, ali pripazite da ne bude vrelo.

Topla čorba će pomoći pa je jedite. Ako se pitate zašto , odgovor je – natrijum u čorbi djeluje protuupalno. Osim toga, grlo može biti gore kada gutate hranu.

Iako ovo nije brz način, jako je važan. Tako ćete lakše izboriti bitku s infekcijom. Većina upala izazvana je virusom.

Ako je jaka grlobolja, otiđite ljekaru jer je moguće da imate bakteriju. No nemojte poduzimati prije nego što napravite bris grla.

Hrana je bitna stavka, pa izbjegavajte nezdravo. Možete piti i limunadu s malo meda.

grlo-grlobolja