Japanska prepelica “zlatna koka”. Evo zašto konzumirati njena jaja!

Jaja prepelice koriste se većhiljadama godina i veoma, veoma su ljekovite. najviše se koriste u azijskim zemljama.

Prepeličja jaja su od svih jaja najbogatija vitaminima i mineralima i to čak nekoliko puta. Npr. vitamina B za čak 10 puta, željeza za 7 puta, fosfora 5 puta.

Najčešće se koristi za liječenje bronhitisa, krvotoka, bolesti srce, nervnog sistema, jetre i bubrega. Samo oplođena jaja imju ljekovitu moć a to možete samo uzimati od provjerenih prodavaca.. prepeličja jaja se u frižideru mogu biti 60 dana, ali ova za liječenje ne smiju stajati više od 30.

Kako se koriste prepeličja jaja?

Jaja treba piti svako jutro, svježa, pola sata prije jela. Kompletna dnevna doza se uzima odjedanput. za vrijeme ove terapije nije poželjno konzumirati alkohol. Konzumiranje ovih jaja treju uzimati s oprezom  osobe koje pate od žuči.

Ako niste ustanju popiti jaje prepelice, možete ga pomiješati sa medom, jogurtom, sokom od narandže, jabuke i sl.

Kome su namijenjena ova jaja?

Za opšte stanje organizma, fizičku kondiciju,prepeličja jaja preporučuju se djeci u razvoju, sportisitima, osobama koje obavljaju teške fizičke poslove i starijima.

Za liječenje slijedećih oboljenja, prepeličja jaja se daju u ovim količinama:

– 120 prepeličjih jaja: povišeni krvni pritisak, čir na želucu
– 240 prepeličjih jaja: anemija, astma, bronhitis, dijabetes, arteroskleroza, infarkt, visak holesterola u krvi, nervno rastrojstvo, tuberkuloza,
– 1080 prepeličjih jaja: tumor na mozgu….

U zavisnosti od uzrasta postoje određena pravila u količini popijenih jaja dnevno. Prva tri dana krenuti sa 3 jajeta, a poslije nastaviti sa 5. Djeca do 3 godine, 2 jajeta dnevno, do 5 godina 3 jajeta, do 10 godina- 4 jajeta.

Terapija treba trajhati od 15 do 50 jaja u zavisnosti od problema i starosne dobi.