Jeste li znali da možete očistiti svoje tijelo kroz stopala?! – Evo kako!

Eliminacija toksina je ključ dijete. Eliminacija je izdvajanje otpadnih tvari iz stanica i iznošenje van organizma. Što bolja eliminacija, bolji su i rezultati.

Otpadne tvari u tijelu koje se ne izlučuju nastavljaju kružiti u organizmu.

Pijte 3 litre tekućine dnevno uključujući vodu uz napitak kako bi efikasno isprali organizam. Očekujte povećano uriniranje. Zapamtite da ispirete svoje tijelo! B

Piling kože tijela, tj. njeno čišćenje i detoksikacija potrebni su radi eliminacije pesticida. Približno 10 % tjelesne eliminacije odvija se kroz kožu, a funkcionira s ostalim organima zaduženima za eliminaciju. Ukoliko jedan od ovih organa ne eliminira otpadne tvari , nastaje pritisak na ostale organe za eliminaciju. To je razlog zašto npr. ljudi sa opstipacijom imaju problema sa kožom.

Image result for Piling kože tijela

Čišćenje kože i detoksikacija koriste se i kao preventivna mjera za zdravlje parova koji žele začeti dijete.

Piling kože olakšava čišćenje kože stimulirajući limfni sistem. Poboljšava cirkulaciju uklanjajući mrtve stanice i nečistoću.

Mnoge toksične supstance eliminiraju se kroz kožu. Lagano četkanje kože stimulira krvotok i limfni sistem. Koristite četku od prirodnih vlakana. Počnite s četkanjem od stopala i četkajte se uvijek prema srcu.

Upute:

1. Koristite četku s dugom ručkom. Ukoliko ne možete naći takvu četku, možete koristiti i prirodnu spužvu.

2. Krenite sa četkanjem od stopala. Lagano pritišćite i četkajte u malim krugovima. Završite masažu na tjemenu.

3. Izbjegavajte četkati lice, prsa. Četkanje kože može se provoditi ujutro ili navečer.

Image result for Piling kože

Drevna kineska medicina koristi metode detoxiranja stopala za čišćenje tijela od toksina već stoljećima. Prema kineskom sustavu refleksologije, noge imaju prirodne energetske zone povezane sa svakim pojedinačnim organom u tijelu, što znači da možemo stimulirati ove točke i očistiti organe od toksina.

Postoji mnogo načina na koji se možete detoxirati kroz noge, naravno, i odabrali smo nekoliko najboljih za vas. Nastavite čitati članak u nastavku da biste vidjeli popis.

Ionska kupka za stopala

Ionska kupka za stopala uklanja toksine iz tijela kroz proces koji se zove elektroliza. Ovaj proces koristi električnu struju za stvaranje hemijske reakcije koja ekstrahira toksine. Ioni iz vode apsorbiraju se u tijelo kroz noge lako, eliminirajući toksine brzo i učinkovito. Kupke ionske noge obično koriste toplu vodu i sol za otvaranje pore i dezinficiranje stopala – kad voda postaje tamna, to znači da proces radi.

Image result for Ionska kupka za stopala

Ovdje su najbolje vrste ionske stopala kupka:

Kupka s detoksikacijom soli

Sastojci

-Šalica morske soli i Epsom soli

-2 šalice sode bikarbone

-Nekoliko kapi vašeg omiljenog eteričnog ulja

Instrukcije
Kuhajte vodu u loncu i dodajte soli, zatim pomiješajte i pustite da se otopi i dodati ovu smjesu u kadu tople vode. Dodajte i eterična ulja, a potom namočite noge u smjesu 30 minuta kako biste detoxirali tijelo kroz noge. Možda ćete se osjećati iscrpljeno nakon procesa, ali to je normalno kada velika količina toksina napusti vaše tijelo.

Kupka s detoksikacijom glinom

Sastojci

-½ šalicu Epsom soli i bentonitne gline

Nekoliko kapi vaših omiljenih eteričnih ulja

Instrukcije

Stavite soli u kadu vruće vode i dopustite im da se otapaju, a zatim dodajte eterična ulja i glinu na kraju. Dobro promiješajte s drvenom žlicom dok se sve ne otopi, a potom namočite noge u kadi 20-25 minuta kako biste detoksificirali svoje tijelo i povećali razinu magnezija.

Image result for Kupka s detoksikacijom glinom

Kupka za detoksikaciju s đumbirom

Sastojci

-Žlica đumbira u prahu

-2 šalice vodikovog peroksida

Instrukcije

Ova kupka je jednostavna – napunite kadu s toplom vodom, a zatim dodajte đumbir i vodikov peroksid i namočite noge u smjesu 30 minuta. Osim uklanjanja toksina iz vašeg tijela, ova kupka će također olakšati alergiju kože i iritaciju.

Jedan od najbržih načina je da uzmete nešto što smanjuje upalu, i nadraženost pa grlo manje boli. U slučaju da nemate, kupit ćete bez recepta.

Čim osjetite peckanje, uzmite mlake vode s soli pa grgljajte. To možete učiniti nekoliko puta na dan. Prpeoručuje se slaganje otopine od čaše vode i pola kašičice soli. Nakon grgljanja ispljunite.

Razne pastile  odmah će olakšati bol. U apoteki ćete odabrati razne vrste. Takođe mogu pomoći i sprejevi.

Ako ste počeli i kašljucati kupite sirup jer ćete spriječiti razbolijevanje te izdržati radni dan.

Bitno je da pijete čaj ili vodu. Tekućina će ispirati bolno grlo. Dobro će doći i domaća čorbica.

Birajte biljne čajeve koji će ojačati imunitet, ali pripazite da ne bude vrelo.

Topla čorba će pomoći pa je jedite. Ako se pitate zašto , odgovor je – natrijum u čorbi djeluje protuupalno. Osim toga, grlo može biti gore kada gutate hranu.

Iako ovo nije brz način, jako je važan. Tako ćete lakše izboriti bitku s infekcijom. Većina upala izazvana je virusom.

Ako je jaka grlobolja, otiđite ljekaru jer je moguće da imate bakteriju. No nemojte poduzimati prije nego što napravite bris grla.

Hrana je bitna stavka, pa izbjegavajte nezdravo. Možete piti i limunadu s malo meda.

grlo-grlobolja