“Kad sam napunila 50 godina, dobila sam OVAJ SAVET i više se ne plašim STARENJA”: Opra ima važnu poruku za žene koja OTVARA OČI!

Lepota

Otkako je Opra Vinfri dobila savet od čuvene dame više se uopšte ne plaši ni godina, ni starenja, a u svojim pedesetim uživa!

Izvor: stil  |  

Foto: Joe Seer/Shutterstock

Foto: Joe Seer/Shutterstock

.

Za mnoge dame, ali i muškarce, suočavanje sa starenjem nije nimalo lak zadatak, pa se vrlo teško bore sa tim izazovom. I dok pojedini shvataju to kao prirodan proces života, drugi ga doživljavaju mnogo traumatičnije. Ali, Opra Vinfri tvrdi da je najbitnija u svemu perspekitva!

Naime, kada je slavna voditeljka zakoračila u šestu deceniju, dobila je savet zlata vredan od Maje Andželou, čuvene aktivistkinja američkog pokreta za građanska prava, ali i spisateljice, pesnikinje, plesačice, glumice i pevačice.

– Kad sam napunila 50 godina, moja draga prijateljica Maja Andželou je još bila živa i rekla mi je: “Dušo, u pedesetima ćeš biti sve što si želela da budeš, možeš učiniti šta god si oduvek želela. To je to. Ulazi. Zašto još nisi tu?” – prisetila se.

I Vinfri to uvek ima u glavi, smatra da svako životno doba ima svoju čar i donosi nam neke lepe i bolje stvati, jer smo mnogo zreliji i iskusniji, pa možemo lako da odvojimo bitno od nebitnog.

– Živimo u kulturi u kojoj je sve protiv starenja, svaki proizvod je proizvod protiv starenja, sve što biste trebali jesti je protiv starenja… Mislim da svi postajemo bolji s godinama, a kultura je postavljena da nam kaže kako je to pogrešna stvar – objasnila je ona.

Dodaje da nam svaka godina donosi novu lekciju.

– Svaka nas godina treba naučiti nečemu vrednom – hoćete li usvojiti lekciju zavisi od vas. Svaka godina vas približava vašem pravom, isceljenom Ja. Ja to slavim i poštujem. I zahvalna sam za svako doba u kojem sam blagoslovljena da budem – istakla je čuvena voditeljka.

Zato, imajte na umu ove mudre reči kad god vas starenje uplaši, upravo vreme koje dolazi možda će vam biti najlepši period života, jer sve je do važe perspektive, ne zaboravite!

Read More