Kako da prikrijete podbradak: 3 trika + 1 vežba

Foto: Profimedia

1. Šminka 

Podbradak se može sakriti bronzerom. Odaberite bronzer nekoliko nijansi tamniji od pudera pa ga debelom četkicom nanesite na područje uz donji rub vilice i po gornjem delu vrata. Tako dobijate tamniju senku koja će podbradak staviti u drugi plan.

Rumenilom istaknite jagodice, a olovkom ili tušem i maskarom naglasite oči koje će tako izgledati puno veće i potpuno će odvući pažnju od brade.

2. Frizura

Protiv podbratka se možete boriti i frizurom. Nikako nemojte šišati kosu u visini brade, a ne valja niti ako je predugačka jer obe frizure u prvi plan stavljaju neželjeni podbradak.

“Idealne frizure koje će sakriti podbradak su duži paž čiji vrhovi se protežu ispod brade pa sve do linije vrata ili kosi paž kod kojeg su dugački pramenovi uz lice.

Najbolja je srednja dužina kose. Ako imate dugačku kosu, neka bude postepeno ošišana uz blage kovrdže zahvaljujući kojima brada neće biti u prvom planu.

3. Odeća i nakit

Zaboravite na rol-kragne, kao i bluze zakopčane do grla, koje vašu bradu i podbradak čine još naglašenijim, već radije izaberite malo otvoreniji dekolte. Nikada nemojte nositi ogrlicu pripijenu uz vrat koja će vrat vizuelno preseći na pola i samo još više naglasiti vaš podbradak. 

4. Pravilno držanje

Ako se držite pogrbljeno i hodate spuštene brade vaš će se podbradak kao i opuštena koža vrata u trenu naći u prvom planu. Stoga, držite se uspravno, spustite ramena i ponosno podignite glavu.

I vežba koja se zove “poljubi tavanicu” je veoma delotvorna i ne zahteva mnogo vremena. Nagnite glavu unazad i namestite usne kao da ćete da poljubite tavanicu. Ponavljajte poljupce u četiri serije po deset.

Izvor: Zadovoljna.hr